Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Mang Uja Balik Ka Lembur

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 01 Agustus 2013 08:38:05

"Usum mudik mah, macetna teu katulungan. Nu matak mending badarat, irit ongkos, itung-itung olahraga deuih!" kitu kaputusan Mang Uja. Saliyem, pamajikanana, tibang unggeuk. Kawantu teu weléh tuhu ka ingkang carogé. Wanci lingsir ngulon, piisukaneun lebaran, arindit ti sisi walungan Ciliwung. Rébo ku babawaan. Saliyem ngais orok umur genep bulan. Ngagedig mapay jalan raya. Labas ka wétankeun. Teu wudu manggih rupa-rupa pangalaman. Di jalan téh bisa nyelang heula buburuh macul. Buburuh ngarambét. Nambangan béca. Dagang peuteuy. Kuli pasar. Malah maké kacaturkeun dibégal di Alas Roban.

Jauh hamo burung cunduk. Dipapag ku gumuruh takbir, bada isa Mang Uja anjog ka lembur pamajikanana, di pasisian Banyuwangi. Bari ngareureuhkeun kacapé, Mang Uja nyarita ka Saliyem: "Urang indit téh wanci lingsir ngulon. Nepi ka dieu bada isa. Teu nitih dalapan jam. Coba mun kana mobil? Weuh, boa karék nepi ka mana!" Saliyem tibang imut, bari melong budakna nu keur lulumpatan di tengah imah.