Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Malem Saribu Béntang

Kénging Yayan Supriatna
Dipidangkeun dina lapak 24 Juli 2013 13:56:26

“…keur Tétéh mah sami jeung kadaharan. Urang dahar kulantaran hanaang atawa lantaran manggih kadaharan kasedep. Nu penting beresih jeung matak sehat,” ceuk manéhna basa peuting-peuting kasarung di hiji kamer. Pohara bagja dibarengan wanoja geulis tur ténar, bari ukur paduduaan.
“Tah, pun kula kalebet nu mana?”
“Kasedep pisan, jaba nuju hanaang,” pokna, imut ogo bari nyiwit leutik.
Bet ngadadak ngancik asih deudeuh ningali warugana anu sampurna, sorot socana bangun nyidem kagetir jalan hirupna. Manéhna siga cangcaya, boa kuciwa basa kula nyimbutan awakna nu ngaboléklak.
“Naha teu nuhunkeun poroyék ka Pa Gubernur,? tuang paman pan.”
Simpé. Manéhna anteb neuteup lalangit kamer laju ngalangkang cisoca.
* * *
Hamo kasamaran tingal najan tos puluhan taun kalarung. Manéhna kamamana dikurudung buni. Ti pangaosan ka pangaosan.
“Aya nu langkung utami batan ukur beresih sareng bergizi, katuangan anu dituang ku urang sakeluarga kedah halal,” tausiahna dina pangaosan.