Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dauroh Yatim

Kénging Mang Dadan Dania
Dipidangkeun dina lapak 24 Juli 2013 13:33:57

“Abdi kelas lima tapi ema sareng bapa jumeneng kénéh.”
“Keun waé ngaku yatim wé heula, tong geruh!”
Kuring milu dauroh. Tempatna genah, kadaharan ngeunah. Praktek pinuh teu loba papagah, diajar tumaninah tur matak guligah.
Poé katilu dauroh kadatangan tamu tilu mobil. Tatamu ningalian santri bari ngajak ngobrol. Terus sakabéh santri dauroh dibagi amplop rada kandel. Poé kaopat aya deui tamu ngabrul. Poé-poé saterusna tamu beuki merul. Atuh saku beuki mucekil.
Diantara tamu sok aya anu ngétes atawa sakadar nanya. Hiji mangsa giliran kuring ditanya. Sual ngeunaan pangaweruh agama kajawab babari; terus norolang maca Qur an jeung du’a-du’a. Kuring ngarenjag, nalika ditanya: “Sok jarah ka makam ibu-rama?” Kulantaran kuring ngabetem éta tamu ngaranggeum leunggeun anu ngeleper, “Deudeuh teuing, sing tawekal bageur!” tamu téh ngaharéwos, “do’akeun ibu-rama sangkan dicaangkeun di alam kubur!”
Basa rék balik haté nyarita, “Isuk moal kadieu deui” bari nyakuan nimteg anu aya tulisan “Pesantrén Ramadan Yatim Piatu.”