Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ngagunting Tikoro

Kénging Laskar Sunda
Dipidangkeun dina lapak 20 Juli 2013 09:50:51

“Neng, kahadé ah, ulah sok ngagunting tikoro batur.” Kadéngé sora hawar-hawar ti imah tatangga.
“Nya kumaha ngagunting tikoro batur téh ma? Meureunan maot atuh tikorona digunting mah.” Tanya budakna aléwoh.
“Lain ngagunting ku gunting néng, ulah ngaganggu kana usaha batur hartina téh. Keun waé batur kitu-kieu mah, ngarana ogé keur usaha” témbal indungna nerangkeun.
“Oooooooooh, kitu nya ma, muhun atuh ma, da émi mah tara ngaganggu usaha batur, Kanggo naon atuh muhun ma” ceuk budakna polos.
“Héh, ulah ngaguntingan kuku ari keur gering mah, PAMALI.” Sora ema cempréng bari nepak punduk Uing.
Uing ngarénjag reuwas, ema Uing kaligané tukangeun.
“Ah teu nanaon ieuh ngaguntingan kuku keur udur mah ma, nu ulah mah ngagunting tikoro batur. Buktina, ayeuna iim udur téh gara-gara tikoro ema aya nu ngagunting.” Témbal Uing bari anteng motongan kuku.