Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Sasakala Jatah Salah Sahiji

Kénging Ganjar Kurnia
Dipidangkeun dina lapak 17 Juli 2013 22:05:31

Kacaturkeun, waktos ngalanjrek kénéh di sawarga loka mah, teu aya masalah nyusuan. Lamun orokna réwél hayang nyusu, kari beretek lumpat ka susukan. Kapan geuning ceuk cenah, di ditu mah cai susukan téh mangrupa cai susu. Kukituna tinggal nyiuk maké gayung, langsung diinumkeun.
Barang geus diusir ka alam dunya, nyusuan jadi pasu’alan. Unggal orok ngarenghik hayang nyusu, kapaksa kudu ngandelkeun kiriman ti sawarga. Sakapeung sok hésé, maklum urusan angkutan, kaasup cargo ka ditu mah malah nepi ka ayeuna ogé hésé. Acan deui, ripuh ngurus itu ieuna di pabéan. Lamun ingkig sorangan, komo deui. Ngurus visana gé ribet. Sieun teu balik deui, sugan.
Ahirna ngadu’a, manawa sugan manawi aya cara ngungkulanana. Dasar jalmi soléh, kahoyongna téh dikabul. Teu kungsi lila kurunyung utusan mawa dua siki sabangsaning anu siga térmos. Satadina mah rék dipasang keur hiji séwang, masing-masing di si lalaki jeung di si awéwé. Teu kuhanteu, si lalaki keur suwung, majar mah eukeur moro duka kamana. Ditungguan lain tungguaneun. Teu hayang hésé, antukna dipasang duanana di si awéwé. Basa utusan rék mulang, kabeneran pasanggrok jeung si lalaki di jalan. Utusan tuluy ngabéjaan :”kuring geus masang dua térmos susu di pamajikan anjeun. Salah sahijina jatah keur anjeun!”.