Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Adu Argumentasi

Kénging Rukmana Ranudiana
Dipidangkeun dina lapak 10 Juli 2013 22:10:12

Di warung soto kaki lima, keur aya anu balakecrakan tapi bari ngawangkong hangat. Sahangat angeun soto. "Minumnya?" dijawab ku saurang:"Air putih saja, Bang!" Eta nu keur dalahar teh, katingalina 'hot' pisan papada dalit. Tiluan. Tepi kana obrolan anu serieus, lain 'hot' deui...ningkat kana panas. "Ceuk kuring mah ngaru'yat teh kudu ningali hilal. Lantaran aya katerangan tina hadisna", ceuk Oleh bari terus nerangkeun dalil jeung matan hadisna. Ditempas ku Holid:"Eta jaman keur acan aya kalender. Kiwari mah jaman geus maju. Bisa diitung anu akurat" bari terus deuih nerangkeun dalilna sacara ilmiah. Duanana bisa asup akal. sarua argumen nu malapah gedang. Ngan nu saurang deui, Ohim:"Ah ceuk kuring mah kumaha geletuk batuna kecebur caina...Ulah jero-jero teuing ari ngadalil teh!" Oleh jeung Holid ngadenge kitu atuh jung cengkad, sarua bari gap nyokot gelas air putih. Ohim jadi tibuburanjat nyingcet ngejat sieun, bari ngabalieurkeun beungeutna.