Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lemesna

Kénging Mang Dadan Dania
Dipidangkeun dina lapak 04 Juli 2013 06:43:50

Biasa ari rek puasa tѐh sok aya acara balakѐcrakan sakulawedet. Teu maksakeun piisukaneun, asal mѐmѐhna wѐ. Taun ieu mah anu kapeto jadi sohibul-munggah Alo di Bogor. Ngarah rinѐh sapoѐ samѐmѐhna geus aya nu mapagkeun, jadi peuting saacanna mondok di Bogor.
Keur anteng lalajo warta pasosorѐ, si Anis incu ti gigir nyampeurkeun terus ngalѐndѐan bari muka buku catetan.
“Naha meuni rajin, usum libur ogѐ ngapalkeun?”
“Ih, .. bukan rajin Ngki, Anis harus ikut Cerdas-cermat Ramadan Antar SD” jawab incu bari golѐhѐ kana lahunan, terus mimiti maca.
Lemesna pipi – damis
Lemesna beuheung – tenggek
Lemesna tarang – taar
Lemesna irung – pangambung
“Nis,.. Anis...,” kuring ngaharewos, “Apal cepil?”
“Lemesna ceuli – cepil, Ngki”
“Ari lemesna gado?”
“Angkeut”
“Ari TENGGEK mana?”
“Ngki, di sekolah, tidak ada soal begitu, soalnya adalah: Lemesna SUKU = ...; atau memilih a) panangan, b) Imbit, c) Sampean; atau menjodohkan.
“Anis terang henteu ari tenggek naon?”
“Kan di sekolah belajarnya mengisi titik-titik”