Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Syéikh Édi di Riungan Janari [2]

Kénging Mochamad Ziaulhaq
Dipidangkeun dina lapak 03 Juli 2013 05:50:18

Wanci janari. Hawa tiris nyelecep kana awak. Nu ngariung teu lepas tina sarung. Ngabuntel manéh bari paséred-séréd nolak hawa janari kiwari. Geuwat ngeunteung, aya ngeunteung bari nyisiran. Geuwat beuteung, nya beuteung bari mikiran. Tembang ngagibrig, hariring nu ngariung. "Hayoh, déngékeun!" Ceuk Syéikh Édi, "Majar beunghar can tangtu bagja. Ari miskin geus pasti susahna. Top, maranéh dék milih nu mana?"

Dér nu ngariung durdér patémbal-témbal. Nu milih miskin, saeutik hisabna. Nu milih beunghar, baé lila dihisab gé. Aya nu ngabudah, teu kuat ku duanana. Nu angteng masih réang, ari Syéikh geus miang, bari tinggalkeun corétan, "Nu teu daék usaha sarua milih jeung miskin, geura nyingkah salawasna!" Simpé. Bubar.

Ti harita. Sabada ngagelar sajadah, réa nu muka lapak. Nu jago jaipong, muka Training Jaipongan. Tukang ngadu manuk, muka Toko Pakan. Iwal saurang, nu cicing tungkul ukur mulak-malik corétan éta.