Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Panalungtikan Dina Abad Ka-40

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 29 Juni 2013 01:23:36

"Waktos ngagali kamari, mendak banda nu ahéng, Prof. Duka kanggo naon baheulana. Da teu aya nu siga kieu pikeun babandinganna di jaman kiwari." Ceuk A bari ngasongkeun hiji banda.

"Cik cuang pariksa !" Ceuk Profesor B. Atuh ti harita mah arinyana soson-soson nalungtik éta banda purbakala. Ngan nyakitu, nepika mangbulan-bulan angger euweuh kacindekan. Nepika hiji waktu salah saurang anggota tim ateul tonggong. Nya si banda téh digarokeun kana tonggongna. Katingali pisan ku profesor.

"Aladalah, bisa jadi. Bisa jadi éta téh salah-sahiji pakakas nu baheula dipaké ku manusa purba abad ka-20 pikeun gagaro." Ceuk profesor. Nu séjén saur manuk ngahaminan. Nya ditulis kacindekan samentara tur dipublikasi. Si bandana sorangan gegetun bari hayang seuri. Inyana ngagerentes, "Heueuh kuring téh bener pakakas. Baheula ku manusa disebutna rakbol. Paranti meresihan wc."