Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tulisan Ipis

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 28 Juni 2013 03:40:23

Gunung-gunung bitu, sagara ngamuk hanjat ka darat neumbrag sagala nu aya. Taneuh bengkah dimana-mana. Angin ngadius tarik muteran jagad, atuh sarupaning nu kateumbrag rabeng kakalayangan. Teu éléh géléng, lini rohaka milu makarya. Jagad eundeur nataku ngaduk-ngaduk pangeusina. Sampurna, poé éta jagad buana panca tengah pralaya.

Mahluk nu teu kagambarkeun ku manusa ngabedega nyekel tarompét. Panceg manteng nyubadanan tugas. Enya da inyana mah teu mibanda kaembung atawa kadaék. Pralayana jagad harita lain ku marga kahayangna.

Kaayaan suni sepi rata ngampar. Nu patulayah katingali siga ngabaris bérés bakating ku bubuk ancur. Sagalana cicing, paéh dina hirupna. Si mahluk mariksa bisi aya nu masih nyésa. Sakeudeung kokolébatan sajajagad kaideran. Anjog ka hiji tempat inyana manggih manusa keur tibra.

"Nu ieu mah béda cara nyampurnakeunna." Gerentes si mahluk bari ngangkat kadua leungeun. Nu tibra lalaunan salin jinis ngajadi haseup. Samar-samar kasaput ku haseup aya tulisan ipis nu sakeudeung ngaleungit. Unina : Si Kabayan.