Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Syéikh Édi jeung Syéikh Jenar [1]

Kénging Mochamad Ziaulhaq
Dipidangkeun dina lapak 15 Juni 2013 19:36:35

Syéikh Jenar kerung narawang jagad pipikiran, bari sakali-kali meulitkeun sorban bodasna. Dihareupeun, Syéikh Édi ngaukur seuri. Puas méré talatah anyar zaman kiwari nu teu kazamanan ku lawan debatna. "Naha bener geus teu perlu Makrifat deui supaya jadi Insan Kamil," ceuk Syéikh Jenar. "Geus cukup ku duit, Syéikh Jenar!"

"Ajaran kuring, kudu Makrifat nepi ngahiji jeung Pangeran, bakal beunghar dunya akherat. Ari ayeuna?"

"Makrifat kana duit leuwih afdal. Lantaran duit, urang bisa kuat deuket ka Pangeran," ceuk Syéikh Édi bari muka Samsung Androidna. "Pohara. Kuring moal kuat hirup di zaman kiwari." Ngan sakitu nu diucap Syéikh Jenar bari ngan ukur sora jeung sorbanna. Rusuh jeung ketir kadéngéna.

Syéikh Édi rada ngagebeg nalika ngarérét Syéikh Jenar geus ngahiang deui. Tapi ngan sakilat geus seuri nyéréngeh bari motoan sorban, tuluy posting, "DIJUAL SORBAN SYEIKH JENAR, ANYAR MAKÉ."