Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tukang Pindah

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 13 Juni 2013 02:53:00

Ngan ukur jalma nu beuki ka kuring, samalah gandrung. Nu séjén mah kayaning tatangkalan, sasatoan, taneuh, angin, seuneu, jeung cai teu beukieun. Dirérét ogé henteu ku arinyana mah.

Lungsé teu meunang lungsé capé teu meunang capé, kuring pipindahan ti leungeun ka leungeun. Teu ngaleuleungit kétang, dina waktu-waktu nu tangtu, atawa dina kaayaan husus, kuring sok lila cicing di hiji tempat. Cicing tur teu kacabak ku manusa.

Kaayaan kuring rupa-rupa, kaasup dina umur. Samalah aya nu geus rébuan taun. Lamun geus sakolot éta, ajén kuring lain deui dina harga tapi dina sajarah. Ngeunaan ieu mah kuring teu ngarti, mungguh manusa nu boga olah tur polah. Saeutik ogé kuring embung jeung teu bisa milu mikiran.

Kiwari kuring keur dikeupeul ku saurang wanoja. Song dibikeun ka tukang baso, tapi asa lieur. Kuring nu tadina salambar, barang dibikeun ka tukang baso jadi manglambar-lambar. Ah kétang, kumaha manusa wé. Kuring mah bati pasrah.