Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

PagÉto

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 12 Juni 2013 01:57:44

Kang A baluweng, narima sms ti Kang B nu nagih hutang. Inget yén inyana boga tagiheun di Kang C. Lumayan aya bongbolongan. Kitu pikirna. Atuh biur Kang A ngajugjug ka imah Kang C.

Barang ditagih Kang C ngahuleng sajongjongan. Pokna, "Ménta waktu dua poé deui wé. Lain niat jalir da memang keur kosong." Kang A teu bisa majar kumaha. Inyana pamitan, terus ngajugjug imah Kang B.

"Kang B, hampura. Pagéto kakara kuring bisa mayar, moal jalir." Ceuk Kang A mamandapan. Kang B gegetun tapi dalah dikumaha, teu bisa maksa. Kang A pamitan.

Tonggong Kang A masih kaciri nalika hapé Kang B disada. Semu nu wegah hapé diangkat. Kadéngé sora Kang C, "Kang B, lamun bisa mah satelat-telatna pagéto, anjeun kudu mayar hutang ka kuring !"

"Mangga, Kang C. Pagéto mah aya." Walon Kang B bari nyérangkeun tonggong Kang A nu beuki leutik ngajauhan.