Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ki Daseng

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 09 Juni 2013 15:01:08

Sang paninggaran ngarasa nahnay jeung tunduh nataku, atuh golédag dina handapeun tangkal gedé. Inyana saré tibra naker. Hudang-hudang tengah peuting. Lulungu, paneuteupna amprok jeung cahya bulan. Barang rék cengkat teu bisa ojah. Siga lumpuh.

Teuing timana jolna, aya ucing hideung gigireun kéncana. Éta ucing nyarita : "Anjeun bakal dihakan ku ki Daséng." Atuh paninggaran muringkak.

Teu lila jol deui ucing hideung. Dua tikel gedéna ti anu mimiti. "Ieu meureun ki Daseng téh." Gerentes paninggaran.

"Dagoan ki Daseng datang !" Ceuk ucing hideung kadua.

Kitu jeung kitu saloba sapuluh kali. Nepika ucing hideung nu datang sagedé kebo. Ngadadak paninggaran bisa cengkat. Jung nangtung ngalugas bedog. Terus nyengor : "Béjakeun ka ki Daseng aing kesel ngadagoan kituh !"

Ucing nu sapuluh paéh kabéh dikadékkan. Paninggaran ngaléos gura-giru. Ngadadak kabéh bangké ucing ngaluarkeun haseup bodas. Terus gumulung ngahiji. Malih warni ngajadi mahluk jambrong sajangkung tangkal kalapa.

"Aing ki Daseng !" Gorowokna.