Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Wayahna

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 07 Juni 2013 02:56:09

Opat awéwé ngora nu nyakola dianteur ku saurang lalaki kolot tuduh jalan. Leumpang nété akar ngeumbing jangkar. Naék hésé béléké na tanjakan, tururubun turun méhméhan labuh na tungturunan, sakapeung ngalénghoy lungsé mapay padataran, henteu ngajadikeun si geulis sabatur-batur mérékéla. Éstu tetep suka seuri béar budi marahmay.

"Alam nu kacida éndahna, jauh tina paciweuh kota. Tengah poé éréng-éréngan tapi hawa ngadalingding. Sabulan kuring didieu pikeun nalungtik adat hiji masarakat. Sugan béak kapanasaran." Gerentes si geulis.

Wanci peuting datang nohonan pasini. Imah-imah tina awi jeung rumbia sacaang-caangna ku obor. Tiris sumalungsum ngégélan tulang. Nu opatan kumpul di pasanggrahan. Si geulis muka hapéna terus kerung. Euweuh sinyal tur batere tinggal dua setrip. Batur-baturna sarua. Muka laptop pada hanjelu.

Sanajan teu kedal lisan, nu opatan sapuk samiuk pipikiran. Hamo karasa gembleng éndahna alam désa pileuweungan, salila gaya hirup kabawa ku cara kota. Arinyana silih rérét.

"Sabulan moal bisa mosting fikmin." Ceuk si geulis. Batur-baturna seuri.