Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Gorobag Siluman

Kénging Rukmana Ranudiana
Dipidangkeun dina lapak 06 Juni 2013 23:01:56

Ciibun muruhpuy matak ngahohod tiris, jarak tingali ukur lima ratus lengkah. Sisi jalan aya warung bubur jeung warung kopi. Ngan ukur di dinya aya jalma anu ngariung teh, da puguh sarwa haneut dibarung cikopi panas, ubar tiris. Eta jalan desa teu diaspal, liliwatan gorobag ditarik kuda. Geus teu aneh, haben lalar liwatna teh, nya diantep bae. Aya saurang anu lekasan jajan di dinya, cengkat bari teurab nikmat...iket dina sirahna didedetkeun deui, sangkan ulah tiris teuing kana sirah. Make baju kampret, dicalana pangsi. Kojengkang nangtung bari luak-lieuk. Gebeg manehna kaget, ningali aya gorobag datang euweuh kudaan. Ari seleber ngaliwat tarik pisan, manehna ngoceak dengek ngagorowok. Anu keur dariuk dahar ge, kabeh cengkat tibuburanjat...jaba reuwas deuih. Raong marenta tulung:"Tuuluuung itu aya gorobag siluman!!!". Isukna aya anakna wadana, datang tumpak kuda bari pok ngomong: "Punten, abah-abah. Kamari rebun-rebun keneh teh aya semah nepungan pun bapa. Ayeuna ge aya keneh di rorompok, eta semah teh tuan Asisten Residen Baron van Hoeck". Eta abah-abah anu keur jajan deui teh pating olohok jeung papada baturna, karerung teu ngarti. Teu ngarti naon maksudna eta ucapan anak wadana teh...(Diadaptasi tina dongeng dina majalah Mangle heubeul).