Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Sabab Pikarunyaeun

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 04 Juni 2013 12:53:58

Manikam katulistiwa nu éndah tur subur kosong kénéh harita. Inyana seja milih bangsa pikeun pangeusina. Nya ngutus angin ngurilingan jagad. Ahirna angin manggih hiji pulo nu dieusi ku rupa-rupa bangsa manusa. Teu loba jumlah manusana mah.

Mimiti angin naliti bangsa bulé. Haténa kurang cop sabab bangsa bulé katingali pinter. Sanajan cicing di alam gersang ogé, arinyana bakal hirup ku sabab motékar.

Terus angin nilik-nilik bangsa négro. Haténa tetep kurang cop sabab bangsa négro kuat awakna. Saupama cicing di alam teu subur, arinyana bakal tetep hirup da bedas pikeun ngolah alam.

Angin manggih hiji bangsa nu uteukna bodo tur awakna héngkér. Pagawéanna loba saré jeung pangedulan. Inyana sebel nataku ka ieu bangsa dibarung karunya. Atuh pok nyarita : "Arandika bakal dipilih ku kami pikeun ngeusian manikam katulistiwa, sabab pikarunyaeun !"

Éta bangsa lilir, dug saré deui tibra pisan nepika dijajah, jeung méré ngaran nagara gé kudu ku bangsa lian.