Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pamaneuhan

Kénging Lugiena De
Dipidangkeun dina lapak 03 Juni 2013 22:46:02

Jrut turun, suku geus hideng sorangan ngaléngkah, dituturkeun ku teuteup panon. Tuluy leumpang mapay jalan. Sakapeung ngarandeg, luak-lieuk, leumpang deui. Meunang sawatara lila, gék diuk. Luak-lieuk, jung deui indit. Reup peuting tuluy reureuh. Isukna léos deui indit. Sarta angger nyorangan. Nilar runtuyan poé kamari jeung panineunganana. Lir kalénder nilar béréndélan tanggal. Taya taun nu dilarung, taya bulan nu diliwatan, iwal ti nuluykeun lalampahan. Nganjangan lembur jeung kota. Meruhkeun gunung, nempuh sagara. Tapi haté sorangan teu nyaho kudu eureun di mana. Rajegna tatangkalan, gunung nu ngalamuk paul, makplakna laut, pasulabrengna mobil, jalma nu pagilinggisik, gedong-gedong sigrong… Najan deukeut, bet angger anggang dina rarasaan. Taya nu ditepungan. Tapi asa aya nu ngadagoan. Taya nu dituju. Tapi asa aya pangjugjugan. Teu weléh asa deukeut. Tapi haben teu kajeueung. Nu tétéla nyampak ukur samet dina implengan. Kitu jeung kitu. Antukna léngkah lumampah deui jeroning kostana dunya.