Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalampahan Di Taifeh

Kénging Rukmana Ranudiana
Dipidangkeun dina lapak 02 Juni 2013 01:20:21

Kuring ngan bati olohok, panggih jeung saurang lalaki make kacapanon hideung. Teu arek olohok kumaha da manehna ujug-ujug ngomong kieu: "Hayuaah...cie cing na lianghong, tongku ciway. Hausyeu...Ci cianpo cie tayapo ciete...kuo sengwey. Hay yungo...jay nacay cileyun cang. Tuo luy meyu liecing cauw. Ayja...gong cie fa cay!" Tambah kaget, da deuih taktak kuring ditepak ku manehnna. Pok kuring nanya:"Who are you?" Dedegannana kulit koneng. Kuring kagget deui, manehna ngadadak nyarita Basa Sunda:" Naha eum, poho ka dewek? Apan dewek teh batur ulin maneh nu sok bareng lalajo di bioskop Taman Hiburan Baru di Cicadas tea". Kituna teh bari ngalaan kacapanon hideung. Kuring ngagakgak seuri ngeunah, singhoreng eta lalaki teh Si Oded alias Deddy. Kulantaran pada bungah bisa panggih di Taifeh, kota di Taiwan, manehna ngajak dahar di restoran. "Geus lila dewek mah di Taiwan teh, jadi atoh panggih jeung maneh", Si Odek muka obrolan deui. "Ded, ari kitu mah atuh geus bisa ngomong Basa China, nya?" Manehna gideug:"Teu, tapi make Basa Inggris". Derekdek Si Oded nyaritakeun pangalaman bareto basa ulin di pabrik hong, terus hujan nya kapaksa ngiuhan jeung kuring di jero hong nu ngagoler. Harita terus banjir cileuncang. "Yeuh, Usep...inget keneh basa ulin na liang hong?" Ceuk Si Oded teh bari nepak deui kana taktak kuring. Teu kuat nahan seuri, kuring eureun heula dahar teh. Inget deui ayeuna mah, yen kungsi kahujanan basa ngiuhan na liang hong teh. Harita Si Oded ngomong kieu:"Hayu ah, cicing na liang hong. Tong kuciwa...Haus yeuh? Cician poci, taya poci teko seng we. Hayu ngojay na cileuncang. Tuluy meuli cingcaw...aya jagong sisi pecay".