Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Hayang Ganti Kulit

Kénging Rukmana Ranudiana
Dipidangkeun dina lapak 30 Méi 2013 23:29:16

"Duh geus welasan taun, asa cikeneh aing boga kulit sampulur ambucuy, naha ari ayeuna jadi kariput kieu?" Gerentes hate artis sinetron geulis, bari ngeunteung kana kaca rias. "Supinah! Gancang atuh itu kru nungguan!" Sutradara ngagorowok. Eta ngaran aslina Supinah teh, ngaran komesilna mah Sofia. Ari srog Sofia ka hareup, ku sutradara dititah balik deui ka ruang hias. Aya nu kurang diriasna, cenah da kudu merankeun nini-nini. Unggal balik ti tempat shuting, manehna stres. Tapi ari unggal datang deui ka tempat shoting, sutradara bungah...lantaran rupa manehna tambah poe beuki tambah goreng patut. Hiji waktu curhat ka dokter spesialis kulit. Heuleut sababaraha poe, hasilna angger kariput. Akhirna ka dukun, ceuk dukun teh sanggeus mariksa kuitna:"Wayahna Neng Sofia kedah tapa sabulan wae mah". Supinah kerung semu kaget:"Naha Eyang, kedah tapa sagala?". jawab dukun:"Leres kedah tapa, upami palay ganti kulit mah. Malah aya elmuna...sangkan kulit heubeulna garing sarta leupas, diganti ku kulit anyar anu sampulur". Supinah eh Sofia nanya:"Elmu naon eta teh, Eyang?"...Eyang Dukun ngajawab bari peureum:"Elmu Oray Tapa, Neng"