Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pananya

Kénging Puri Kania Pramanik War
Dipidangkeun dina lapak 24 Méi 2013 22:27:56

Naha kunaon anjeun bet ngabigeu, raga pinuh ku pananya, satekah polah ngaréngkak nu jauh tina wirahma, anjeun jiga nu leungiteun jati diri, raga lir leungiteun sukma alatan bumetah dina kasimpé. Tarikna réngkak nyangkalak usik malikna waruga, teu walakaya. Nu rariab teu weléh ngangsonan jail kaniaya.

Lebah dadana aya pananya, naha naon nu disebut sajatining diri? Dikotéktak bari ditalungtik kalawan telik, horéng nu disebut sajati moal salilana karanggeum ku jirim nu nyata., nu karanggeum kacanggeum ngan saukur kahayang nu beuki ngaleutikan, nu antukna ngereles teuing kamana. Ngan saukur ranggeuman rasa nu bisa ngageterkeun kasimpé anjeun, nu bisa muyarkeun kahayang nu pamohalan.