Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dosa Saha?

Kénging Puri Kania Pramanik War
Dipidangkeun dina lapak 18 Méi 2013 23:21:28

Lebah mumunggang, lambaran-lambaran bulan jadi langlayangan, tingkoléang mawa dosa nu ngaanggangkeun langit jeung bumi Nyatana, aya nu datang gumelarna raga, aya nu miang ka wiwit ngajadi, laju ngabalangkeun angen-angen, ninggalkeun katengtreman pikeun nyorang kabingung, ngalenyepan kahayang, ngayakeun lobi pikeun ngadiukan korsi nu cenah sawargana dunya.
Eta mah lain sawarga, tapi rék nyieun naraka, hiji sora matak katorékan ceuli nu saterusna dijejelan ku jangji-jangji. Aya kabeurat ngagugusur sora ka lebah ranté pangbibita, ngaruy létah lebah genggerong nu pinuh ku larangan. Si Linglung ngaharéwos lebah poék basa aya nimat ngajarumat pepedut carita pangbibita tina kalangkang mongkleng. Na enya kitu nu disebut dosa téh mongkleng? Naha enya kitu nu disebut dosa ngancik na waruga nu ngumbar kahayang? Horéng dosa téh aya na mumunggang kakawasaan.