Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tukang Dagang

Kénging Jordan Kurniawan
Dipidangkeun dina lapak 17 Méi 2013 23:25:13

Mimitina mah saurang, lila-lila nambahan. Buhan diantep. Jadi wé asa kangeunahan. Kitu da di urang mah. Teu kaop aya lahan kosong di sisi jalan, gancang dibangunan. Nyarieun kios, nyarieun saung. Aya nu dagang goréngan, dagang és campur, kupat tahu, saté, malah warung nasi ogé aya. Ngan, hanjakal, nu dagang di sisi jalan mah umurna sok tara lana. Hiji poé. “Béré wé 10 juta saurang, omongan wé tong dagang deui di dinya kituh. Gunungna rék disaeur, rék dijieun Mol” Ceuk nu di dasi, dina jero mobil. Tangan kananna laju kaluar, ngageroan nu diseragam. “Bongkaran saungna, gunungna rék difotoan. Béjakeun wé, moal lila kituh, paling ogé saminggu. Keur pangrurugi, salila teu dagang, aya 2 juta saurang. Ti si bosna mah 3 juta, tapi nu 1 juta deui, urang bagi ku duaan!” Haréwosna. Nu diseragam unggeuk. Priiiit!! Kios jeung saung dirak-rak, ku nu maké seragam. Tukang dagang ukur bisa molohok, teu bisa ngalawan.