Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Séségétan Beurit

Kénging Puri Kania Pramanik War
Dipidangkeun dina lapak 16 Méi 2013 19:06:57

Dina salambar sajarah, taya dalingding ti mangsa bihari, di lembur manyang-munyung, di désa-désa, di kota nepi ka puseur dayeuh nagara, nu disebut aturan jeung undang-undang diségétan ku beurit-beurit nu nyayang lebah leuit nagara. Beurit-beurit nu teu weleh masrahkeun diri ka lebah keukeupan haneutna dada lebah kamar-kamar nu miboga tanda béntang, bari terus nyawér pikeun ngumbah harta sangkan suci tina sesebutan basilat.

Balatakna tatal-tatal kanalangsa nu mancawura ti lebah baranangna béntang, saukur bangkarak sésa panyégétan beurit-beurit nu bau hangseur bari nebar-nebar mamala, rocop lir sasalad nu ngusap waruga-waruga nu karék gumelar, teu béda ti supata nu mawa mamala kana bungkiangna beuteung nu kusut ku peujit pinuh rurujit.

Duh…rék dikumahakeun rundayan nu gumelar mangsa jaga mun hirup pasésaan beurit nu teu weléh nyégétan leuit nagara? Taya nu nyarita, simpé lebah melegmegna poék