Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Kalangkang Panonpoé

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 11 Méi 2013 15:46:57

“MIHAPÉ barudak!” saur ibu sapuluh taun ka pengker, sabada sasalaman sareng apa. Lebah lawang. Katawis, socana ngembeng. Apa henteu ngawaler. Ukur unggeuk. Pameunteuna katingal hieum. Ibu angkat nyandak tas. Dijajapkeun ku paneuteup. Gebrug, panto nutup. Reup, peureum. Panon beueus. Pes, haté pareum. Sasasih ti harita bumi téh ilang dangiang. Apa ngungun. Sanaos sok ngabébérag anjeun. “Hapunten Apa, nya!” saurna. Soantenna dumareuda. Émut ka ibu panginten. Adi-adi gé pasti kitu. Ibu téh panonpoé, nu getén nyaangan bumi. Ibu téh rénghap. Ibu téh nyawa. “Néng, Apa tos ngeukeuhan sangkan ibu uih deui, tapi alimeun,” saur apa sataun ti kawit ibu amitan. “Tah, ieu... mamah hidep. Omat sing hormat sapertos ka ibu!” Ukur unggeuk. Aya hinis nurih ati. Tadi wengi mah kaimpénkeun, mamah sareng apa ngakaya ibu. “Ibu...!” Koréjat. Nyah, beunta. Mamah nuju imut ngagelenyu. “Geura netepan, Geulis!” saurna bari ngusapan sirah. Mamah digabrug. Haté sasambat ka ibu. Ras ka apa. Kantun potrétna.**