Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Getih Mahardika

Kénging Dewi Ratna Damayanti
Dipidangkeun dina lapak 06 Méi 2013 09:33:58

Ambekan ngahégak. Késang juuh. Seuneu ngabebela jeroeun dada. Panas ngahuru. Panonpoé ngabedega burigas. Samping kebat, gelung nyungcung, siger ngaburinyay jadi saksi kasarakahan manusa. Lain, lain kieu nu aya dina implengan kamari. Oléng pangantén. Diuk pagégéyé jeung panutan. Kebek ku kabungah. Kadaton agréng ngajenggléng. Diriung ratusan pangagung. Tamplok kanyaah kakasih. Ayeuna, geuning kieu. Naha bet kieu? Lain kadaton geuning. Lain gamelan nu mapagkeun. Lain sang mahaprabu nu nyambat. Horéng tarompét perang. Horéng pedang nu dipesat ku jalma hianat. "Tong sieun geulis. Getih urang getih mahardika!" Pedang pusaka ngabarasat lir kilat. Ahungna minuhan jagat. Dayang pangasuh, tukang masak, tukang hias, prameswari, geus puguh para jurit mah. Kabéh maju nyingsatkeun samping mesatkeun pakarang. Patutunggalan. Sagobangna, sakerisna, sapésona, sapatremna. Para pohaci ceurik ngabangingik. Para bujangga nyuuh nyakclakeun cimata. Salapan puluh ngayonan ratusan angkara. Cipruk jukut ku getih. Ngadalingding seungit kembang tujuh rupa. Basa patrem pamungkas niruk jajantung Putri Sunda Citraresmi.