Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ladang Nyakeudeung

Kénging Nining Sariningsih
Dipidangkeun dina lapak 21 April 2013 20:36:44

Mona mimiti ngahaleuangkeun Gedung Tua. Lalaki jangkung leutik nyampeurkeun kuring. Ngaharéwos, "Tuturkeun Akang!" Bari nuyun ka hiji kamar. "Meungpeung nu sanés aranteng, réncangan Akang! Sakedap." Manéhna mimiti ngarampaan harigu. Teu bisa nolak. Kawas nu ditenung. "Ké heula, Kang!" Aluman-alimen. Ngaluarkeun duit. Nu nyeseg na harigu. "Ti Akang bakal langkung ti kitu."
Méméh Gedung Tua anggeus, kuring geus aya deui dina panggung. Duit sagepok ti manéhna, geus merenah dina kantong. Najan rada lungsé, cacap ngalayanan nu jogéd nepi ka réngsé. Béda ti sasari manggung téh. Matak sugema. Hasilna mucekil pisan. Lian tina panyawér, meunang ogé ladang nyakeudeung. Ngubaran bau belenok nu napel na pipi.
Isuk-isuk. Réngsé beberesih. Gap, kana kantong. Rék ngitung beubeunangan tadi peuting. Barang bréh! Duit sagepok robah wujud jadi kalakay seureuh. Reuwas pisan. Tapi, teu geruh. Sieun disaleungseurikeun.
Salapan bulan ti harita, ngalaman kajadian nu leuwih pikareuwaseun. Kuring ngalahirkeun orok. Nu awakna buluan jeung buntutan.