Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Go To Great Wall

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 21 April 2013 08:49:42

Tatahar ti Rebo kénéh. Oli diganti sintétik. Lampu, rém jeung ban geus diroris, bérés-roés. Jean belél, jékét kulit, sarungtangan pleus kacamata éspé6 keur meruhkeun sérab, komplit sayaga. Teu poho pangsit, kamprét jeung iket barangbangsemplak nyiripit meunang ngistrika, dilipet rapih ‘na rangsel. Jaga-jaga bisi diséréd ku Ua Perbu, dititah ngaréngkénék ka luhur panggung. Google map dibuka. Tegal-Lorasi-Ciledug-Kuningan-Cikijing. Break ngalempengkeun cangkéng. Panawangan-Sadewata-Maparah-Sindangmukti-Pagerageung. Mun teu Jumaah tutas jami’ahan, rék Saptuna , rebun-rebun bébérlayar tarikjangkar. Jalur patalimarga ngahaja dikandelan spidol beureum. Ceuk itungan, pasosoré légojangkar di Bumiageung. Sajajalan, implengan geus miheulaan. Anjog ka rumahsakit. Seblak! Angen banget ngahelas. Selang-selang infusan, oksigen, transfusi, nebulizer. Pajuranteng sakujur awak. Ngajampana, teu lemék teu nyarék. Di ditu, di Bumiageung, Pager Ageung nyingraykeun tabir dunya maya jeung nyata antar baraya. Di dideu, di ICU, pager ageung misahkeun alam nu deukeut, antara dulur sagetih pet ku hinis. “Kang Dawala, Ieu Gareng, adi Akang, ngahaja datang néang Akang!”