Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pagerageung

Kénging Teh Zaneta
Dipidangkeun dina lapak 16 April 2013 18:57:41

“Ari manéh saha ?” Pager awi nanya.
“Kula Pager kebon.” Sirung dangdeur némbalan.
“Hahaha...” Pager tembok seuri mani ngagakgak. “Ngaku-ngaku”pokna, bari ngalieuk kana Pager awi nu aya di kédéeuna. “Kadéngé ku dia rok.”
“Yeuh déngékeun ku manéh, hirup mah kudu nalipak manéh. Geus puguh dangdeur kileura, ngaku-ngaku pager, wawanian deuih ngomen Pager beusi nu weweg. Terus ayeuna hayang ngomen Pager emas.” Pager awi norostos.
“Ja kula mah ngeun saukur maraktékkeun omongan Pager emas.” Pager kebon nembal bari tungkul.
“Omongan naon, nu mana ?”Tanya Pager tembok.
“Di mana ngomongna?”Pager awi nuluykeun.
“Waktu kahalangna ngumpul di Pagerageung. Ceuk Pager emas, lamun urang hayang jadi kritikus nu hadé, kudu wani ngomén nu daria kana fikmin nu saha baé.”Pager kebon kokono.
Jep Pager tembok jeung Pager awi jarempé.

Kamus mini.
- Dangdeur = Sampeu
-Dangdeur kileura = Tangkal sampeu nu dipiceun tuluy sirungan.
- Kahalangan = Mangkukna.
- Kokono = Bebeja.
- Norostos = Nongtorowelang.
- Kédé = Kénca.
- Ngeun = Ngan