Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Rajapati Panulis Fikmin

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 09 April 2013 21:51:30

Awit isuk hujan ngepruy. Nu tingjarentul rancucut kabulususan. Paselang diantara rembetna jujukutan. Rarancung ampir satantung. Panul, teu waka asup ka jero. Ngadon ngajanteng handapeun gapura tua, pajaratan Kalibatu. Neger-neger manéh ngumpulkeun pangacian. Sot ngécagkeun rangsel. Buntelan kembang telon dikaluarkeun.
“Kulo nuwuuuuun!” pokna uluk salam.
“Rampéééés!” nu ngajarentul kompak saur manuk.
Wurrr..! kembang diawurkeun kana riungan tetenger sisi katuhu. Jedug! Sukuna titajong kana tunggul. Aduuuuuh..! Panul muringis. Eureun sakeudeung. Nahan kanyeri. Wurrr..! ka riungan tetenger beulah kénca. Seureuleuuuu..! Gebut! tisolédat. Burutuna nenggel kana batu ukuran sedeng. Ajeuuww..! Panul jebéw. Alamat teu bérés, gerentesna. Rey tingsariak. Beretek Panul lumpat tipaparétot, maksud ninggalkeun pajaratan. Orokaya. Sukuna tikudawet kana areuy. Geblus! Ka hiji rohang. Ukuran 2x1 méter. Culang-cileung, poék meredong. Rob. Welasan tangkurak ningker manéhna. Ngélékéték ti hareup, tukang jeung gigir. Panul teu kuat nahan seuri. Sapeupeuting akey-akeyan. Isuk-isuk. Panul paromanna marahmay. Ngajoprak pias béak napas. Kembang telon mapaés sakujur awakna.