Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jelema Corét

Kénging Mochamad Ziaulhaq
Dipidangkeun dina lapak 09 April 2013 19:43:08

Prét. Hanyir sajajalan. Bau goréng haté dipolés beungeut seuri. Leumpang ngadéngklak. Melak cangkéng nyanghareup srangéngé embung mencrong ka manéhna. Bulan malik, langit mongkléng teu sudi méré éndahna. Bau hanyir ngahiliwir. Di langit patingcikikik, ngahihi ngahoho bari ngabura daun malati. Prét. Sawarga bau, langit angkeub ku hawa hawekna. Tina melak cangkéng, manéhna ngagitek jogéd. Gual géol. Samping jeung beuteung paheula-heula, paboro-boro hayang senang. Ditembangan hitut, sora licik, jeung topéng Rahwana.

Sia. Manéh! Nu ngahalal sagala cara. Maké rupa basa. Kop, bawa kabéh. Nu di méja, bawa ti kolongna! Dina kertas, ngacurat harta ngacorét harti. Héh, jelema corét! Kop dahar dagingna. Béak. Can seubeuh. Song tulangna. Béak. Teu eureun, nepi ka béak ogé babaturanna. Duka iraha eureunna. Nu mélak cangkéng ngagitek. Poho yén hirup aya itungan-Na.

Kuring ngan tungkul. Nyeri ku batur. Nyalahkeun. Boa ku kuring sorangan. Clak. Haté ngagerentes, "Robbi, jauhkeun kami ti jelema dengki, jelema corét!"