Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Arya Panangsang

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 09 April 2013 06:04:01

Gagak-Rimang dibedal satakerna, talapok kuda ngaburinyay paadu jeung lemah cadas. Ngabelesur. Nyésakeun kekebul sampalan. Mabek kasaweur angin katiga. Arya-Penangsang ngahégak. Panonna muncereng. Nyilalatu. Awor jeung amarahna nu ngagulidag. Meunang béja, Radén-Kikin nu jadi bapana, perlaya ditandasa ku pangawasa. Beuteungna budal-badil ditewek keris Sétan-Kober. Jasadna, dialungkeun ka walungan. Ngajampana. Miyuni Sekar-Séda-Ing-Lépén.
Geus kajudi. Arya-Penangsang tanwandé baris males kanyeri. Jaka-Tingkir ketar-ketir. Moal kauji. Mun kudu patutunggalan. Rerencepan minangsaraya. Para jawara Pajang diperedih nyangkalak Ki-Arya-Jipang.
Anjog ka pajaratan. Méh sareupna. Gagak-Rimang luménghoy. Budah ngabulaéh tina sungutna. Arya-Penangsang langsung dipapag unggal jurusan. Ti hareup, Jaka-Tingkir ngabedega. Beulah tengen, Ki-Ageng-Penjawi. Béh kiwa, Ki-Ageng-Pamanahan.
Hmm..! Lain Arya-Penangsang, mun galideur. Panarajang silihsebrut ngahurup samadhabtelu. Arya-Penangsang tihothat gulak-gilek. Kalan teu wasa ngagiwar. Pakarang tingbeletrak. Ki-Arya-Jipang teu kérél-kérél.
Tebéh tukang. Danang-Sutawijaya anteng lalajo. Teu kairong rék ngabongohan. Mentangkeun Tumbak-Ki-Plered. Hiuk..! Jress..! parat nembus jajantung. Kembang kastuba bacacaran sajajalan, rosmawar ceurik muguran.Mulas kemba langit Kadipatén Jipang.