Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lajang Djamoes Kalimoesjada-2

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 08 April 2013 08:13:09

Can gé jejeg lelembutan, kunaon uing jadi Bilal? Askar ngajak ka luar ti Raudhoh. Deuh boa-boa! Sajajalan, pikiran teu weléh ngacacang. Ngan dua kamungkinan, pibagjaeun atawa pibahayaeun. Sup ka hiji ruangan supermodérn. Eusina piranti multimédia audio-visual nu dirojong soundsystem hifi-surround. Askar nerangkeun fungsi éta ruangan. Kuring unggut-unggutan. Nu teu kaharti, naha askar capétang basa Sunda?
“Punten, geuning Sadérék tiasa nyarios Sunda?” nanya meupeuskeun rasa panasaran.
“Abdi ti Ciamis. Asli Karangkamulyan. Tah upami pun bojo ti Great Wall,” walonna. “Paingan atuh, pami kitu mah. Kéla, dupi tuang rai ti Great Wall, Cina?”
“Sanés, Abi Bilal. Pun bojo ti Pager Ageung, Tasik,” walonna bari ngahéhéh. Kuring ngahuleng. Askar? Asli Karangkamulyan. Greatwall? Pager Ageung. Jadol! Dasar urang Sunda! Teu dimana-teu dimana, angger adat ka kurung beton, beuki ngabojég, ngagerendeng bari seuri.
“Abi, kedap deui manjing Asar. Abi Bilal dihaturan ka pangimbaran. Waktosna Adzan,” pokna. Kuring nyumanggakeun. Tah mun ieu mah jelas, pibagjaeun.