Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lajang Djamoes Kalimoesjada

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 07 April 2013 10:31:39

Rekét muka panto gudang tukangeun imah, urut leuit titinggal karuhun. Ramat lancah jeung bau hapeuk nerekab saeusi rohangan . Koper kulit warna coklat handapeun dipan. Ditarik. Kekebulna dikeprukan. Blak dibuka. Eusina koin, piagem, potret Uyut jeung buku jaman baheula. Kataji ku hiji buku, jilidna kandel warna beureum. Judulna ‘Lajang Djamoes Kalimoesjada’. Taya girang rumpaka, pon pituduh panyitakna. Tulisan arab pégon basa jawa. Diéja halon-halon, bari neuleuman eusina. Banget uleng, teu karasa rohang-waktu gumingsir. Gebeg! Rungah-ringeuh! Anjeucleu sisi Raudhoh. Teu lila askar nyampeurkeun, “Abi Bilal, Ahlan wa sahlan!” pokna bari ngajak sasalaman. Sabot nampanan leungeun, ngajenghok mata simeuteun. Na kulit uing bet jadi hideung?