Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Kinanti Wulandari

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 06 April 2013 12:13:12

Geus nincak bulan kasalapan, nu dianti can embol kénéh. Kiriman telat tilu bulan ti jadwal maneuh. Unggal poé, bagilir ngajentul sisi basisir. Nungguan kapal patugas nyandar, mawa sabun jeung obat-obatan. Kabéh penduduk peunggas harepan. Pakulitan beuki ngandelan. Mati rasa. Kinanti, si Bungsu, hiji-hiji ramona caruplak. Wulandari, nu cikal teu bisa beunta, panonna kalimpud kolopak nu ngarubakan. Sedengkeun indungna, kapaksa suku katuhuna ditugel semet tuur.
“Panyakit kutukan! Matak mawa sial keur balaréa! Usir ti lembur!!!” Mangratus jalma raéng marawa oncor jeung popongkol. Peuting éta kénéh, salawé kulawarga digarok paksa. Disebrangkeun ka handeuleum. Nempatan bédéng-bédéng di pulo pangasingan. Dibekelan paré, binih palawija jeung alat tatanén saperluna. Zonder parahu, hirup mencil diisolir.
“Pa, tadi wengi Anti ngimpen naék parahu, nganggé saragam beureum-bodas,” Kinanti nyampeurkeun bari nungtun lanceukna, Wulandari. Dituturkeun indungna nu ingkud-ingkudan kundang iteuk. Leketey. Emh Senok, impian hidep teu beda jeung budak dayeuh. Rét kana ramona. Seblak! Ngahelas bati ngenes.