Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jajantung

Kénging Prayoga Adiwisastra
Dipidangkeun dina lapak 01 April 2013 21:55:38

Bari anteng tanggah neuteup panonpoé nu beuki ngulon turta beuki ngulon, manéhna katémbong beuki lewang luwang-liwung tengahing jajantung leuweung ganggong. Teu ku hanteu, éta paroman nu sasarina marahmay téh bet laju nguyung nataku. Dibabadé, éta paroman nu laju alum ngungun téh duméh kapalay ingkang ibu nu ngajurungan moro jajantung kidang nepi ka wanci kieu can kénéh baé kacumponan. Sedeng anjing nu ti kamari mula satia maturan manéhna bangun nu milu ngaheruk.
Ku teu sangka atuh, dak dumadak kapireng aya nu ngorosak satukangeun rungkun di tebéh kalér. Ana bréh, bet sakilat bagong badag naker katémbong lir natit ka tebéh kulon. Teu talangké, manéhna gasik ngajurungan éta anjing geusan ngudag itu bagong. Tapi éta anjing téh bet teu usik sapisan, angger baé depa gigireun manéhna. Manehna surti pangna éta anjing teu baé daék moro itu bagong. Gap leungeunna laju ngajéwang bedog.
Ayeuna manéhna geus gilig, haténa geus teteg kana hiji kacindekan. Dibaturan ku éta anjing leumpangna laju kebat muru ka indungna.
"Ma, ieu jajantung kapalay Ema." Bari rumanggieung, manéhna ngasongkeun hiji jajantung nu masih lamokot ku getih. Katémbong dada manéhna gorowong tur bobolokot ku getih.