Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Konsisten

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 30 Maret 2013 08:16:09

Kaping 1.
“Kang, nangapa jatah wulanan mung seméné tok?” Yu Jawilem protés maring Wa Dulatip, sing dadi bojoné. Duméh jumlahé bli pada karo nang slip gaji.
“Mengkénén, mboké. Kakang kuh lagi blajar konsisten.”
“Maksudé konsisten perkara apa, Kang?”
“Miturut PP, tunjangan istri 10% lan tunjangan anak 3%. Mugané wiwit wulan kien, wayahé jatah mboké karo bocah, mung 13%.”
“Oh dadi mengkonon tah. Ya wis nyacak!” Yu Jawilem manyun, atiné ora bombong.
Benginé. Kabéh bocah wis pada turu. Jempolé Wa Dulatip dikaréti, rong sénti saking pucuk.
“Mboké,maksudé apa-apanan kien kih?” Wa Dulatip giliran sing protés karo Yu Jawilem.
“Mengkénén, Kang. Kula ga pan blajar konsisten.”
“Maksudé konsisten primén?”
“Luyu karo jatah miturut PP, jatah kakang10%. Baka ngliwati wates karét, dendané 1000%”
“Aiiih..cilaka..rolas!” Wa Dulatip gegaro sirah.