Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Harga Diri

Kénging Jordan Kurniawan
Dipidangkeun dina lapak 26 Maret 2013 21:01:44

Mun dipikir-pikir, omongan mitoha téh aya benerna. Cicing di kota gé ari teu boga pagawéan nu matuh mah kalahka nyangsara-nyangsara karep. Mending di lembur. Lima puluh rébu mah sapoé meunang. Jaba gawéna teu pira. Ukur nganteur-nganteurkeun suluh ka langganan. Geus kitu mah balik wé. Atuh mun embung, kari cicing. Hayang dahar, tinggal dahar. Hayang saré, tinggal saré. Moal pusing mikiran kontrakan. Moal rieut mikiran isuk pagéto dahar jeung naon? Heueuh, kaharti kana kituna mah. Di mitoha mah buhan sagala aya. Sagala nyampak. Béda jeung di kolot sorangan. Sasat, koréh-koréh am téh, enyaan. Tapi, mun dipikir deui. Kapan uing téh lalaki. “Ma enya, teu kabayar kontrakan sabulan, atawa teu dahar sapoé, uing kudu muntang ka mitoha. Ka manakeun atuh harga diri uing?” Gerentes haté, basa pamajikan keur ngalaanan geulang jeung sueng. “Kadé pokona, mun Ema jeung Bapa ka dieu, abdi kudu reunceum deui. Mun henteu abdi teu tanggung jawab!”