Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Novus Ordo Seclorum

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 26 Maret 2013 20:23:42

"Lain kudéta atawa bom nuklir nu dipikasieun ku negarawan mah, Lo?"
"Tah naon, Mang?"
"Ngaranna hutang, Lo. Dina sajarah, hutang téh pakarang nu pangampuhna. Ilahar dipaké kaom pamodal pikeun ngadalikeun ékonomi dunya. Géopolitikna ngagurita parat ka madhabpapat."
"Carana, Mang?"
"Rupa-rupa, Lo. Aya nu dikedok bantuan-lunak, padahal maksudna ngajual dedet barang jieunanana. Aya nu dibuntel kemasan invéstasi. Nu ékstrim mah ngahaja dirancang perang. Otomatis éta nagri duit pakeun béa perang. Mayarna ku SDA."
"Pan masing-masing nagara miboga Bank-Céntral, dimana butuh duit, kari nyitak?"
"Teu sagampang kitu, Lo. Aya aturanana. Kudu miboga collateral mangrupa emas batangan pikeun ngajaminna."
"Kuma mun henteu?"
"Jadi TO polisi monéter, Lo. Moal jamuga éta pingpinan nagri. Komo mun embung nginjeum, pasti dikoséwadkeun. Contona, Proklamator ti nagri fakmin."
"Oge aya bandarna?"
"Jih puguh wé, Lo. Malah ceuk manéhna mah, pangangguran dina dosis nu kaukur téh, hadé pikeun neken béa produksi."