Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Maca

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 26 Maret 2013 09:02:42

Dupi ieu téh buku élmu pangaweruh, Mang? nanya ka mamangna. Lain, Lo. Ieu mah buku nu eusina tanda-tanda. Jawabna. Punten, maksadna tanda-tanda naon? Alo nyusul patalékan. Tanda-tanda sagalarupa, sagala sisi kahirupan. Pokna deui. Tiasa dianggé patokan? Bisa. Tiasa dilarapkeun? Sabagéan bisa, sabagaéan kudu diligarkeun. Cara ngaligarkeunana? Kucara maca. Maos naon? Maca diri, alam jeung lingkungan. Atuh kedah mikir, Mang? Pastina. Panginten taya wates wangenna, Mang? Enya, boa moal kabéh kaguar keunka béak jaman ogé. Kuma pami ngaligarkeunana bénten kamandang? Teu masalah, rahmat éta mah. Béda mah kudrat, geus aya ti baheula, masih aya dikieuna jeung bakal aya salawasna. Teu buleud, beureum, asin kabéh. Variatip. Kuma pami utag-atog? Resiko éta mah, manusiawi. Cara maca mah arbiter, bisa ti kénca atawa katuhu heula. Kégé anjogna ka dinya kénéh. Mun disundakeun mah maca téh mikir. Lain ngéja, alif-lam mati-jabar al, ha-mim mati-jabar ham, dal pésé du, éta mah diajar maca, Lo.