Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalakon Lutung Kasarung (16)

Kénging Irman N Dimyatie
Dipidangkeun dina lapak 18 Maret 2013 17:45:44

Lalaki tengah tuwuh cindekul luhureun kuburan anyar. Awakna ngadégdég. Lila ngahuleng, ceurik kanyenyerian. "Aduh, kumaha nasib uing jaga?" manéhna nyarita sorangan bari nginghak. Katingali aya karémpan dina sorot panonna. Omonganana teu jelas da dibarung sisidueun. Nu aya di dinya euweuh nu wanieun nyampeurkeun.
Lar aya lutung sakti ngaliwat ka lebah dinya. "Ujang! Tong diceungceurikan waé anu maot mah da urang gé bakal maot," ceuk Si Utun daria pisan. "Uing lain nyeungceurikan nu maot, tapi nyeungceurikan nasib sorangan," jawabna. "Naha kumaha kitu?" tanya Si Utun. Gorolang si lalaki téh ngadongéng ka Si Utun.
"Ki sobat jeung uing téh dokter ahli, jangji mun maot, tetenggerna kudu dijieun saperti kaahlianana. Ahli jantung manéhna téh. Sedengkeun uing ahli penyakit kelamin," ceuk manéhna. "Atuh, jieun wé!" ceuk Si utun. Reup manéhna peureum. "Uing ngabayangkeun. Nu ziarah bakal seuseurian waktu nénjo tetengger kuburan uing," si lalaki ceurikna narikan. Gajleng Si utun luncat ka jomantara bari ngabarakatak.

Komentar (37)

Irman N Dimyatié
:"Fikmin ieu ka-ideuan ku postingan Ang Badruzaman Baza di KNP. Ngan ku uing dijieun deui dina wangun Sipendul."
Irman N Dimyatié
:"Haturan Ang Adim Suherman, Néng Reni Nurhayati, Ang Entjep Sunardhi, ogé Ang Usman Ali M."
Jejen Jaelani Wargadipura
Beu ieu turunan Darwin, tiasa disebat sajatina sobat, dugi ka aya amanat tetengger sagala
Mulyana SA
,"Weis eta gambar matak keom... wios grafisna disiluetkeun weh Ang Irman.."
Irman N Dimyatié
Ki Sunda Sawawa:"Heu.... heu..heu..."
Irman N Dimyatié
Ang Jejen Jaelani War:"Kadé, Ang. Amanat éta téh hahaha..."
Iwan Hanjuang
Ke ah komen mah tas shalat Isya..
Jejen Jaelani Wargadipura
Mung eta Kang si dokter jantung kumaha tah ngalaksanakeun amanatna?
Irman N Dimyatié
Ang Tom:"Diantos engké hahaha... Uing gé bakal ngomén kanca sanésna. Antosan wé."
Irman N Dimyatié
Ang Jejen Jaelani War:"Kedah, Ang. Ari Ang Tom harita naon amanatna? Cenah kudu ku gegendir hahahaha... Duka upami Ang Apoedy Sarah Ihsan mah."
Irman N Dimyatié
:"Hutang komén yeuh Ang Tom Hanjuang."
Iwan Hanjuang
Dokter jantung gambar jantung, dokter mata, gambar mata ngan eta dokter nu ieu mah, kapaksa gambar kanjut.. gkgkgkgkgkgkgkgk
Irman N Dimyatié
:"Halah...! Thoooobaaaaat.....!!! Eta nu dipikasieun ku si lalaki téh."
Kokom Komariah
Duh Gusti..!
Irman N Dimyatié
:"Wilujeng wayah kieu Téh Inne Inez, Téh Euis Siti Hajar Sa'adah, ogé sadaya nu tos ngompolan... éh ngajempolan."
Irman N Dimyatié
Téh Kokom Komariah:"Muhun kitu, Téh. Pikasediheun nasib dokter éta téh."
Irman N Dimyatié
:"Badé pesen gambar naon dina tetengger téh jaga, Ang Yusuf S. Martawidénda? Héhéhéhé..."
Yusuf S Martawidenda
Ang Irman N Dimyatie, model nu tos diropea ku ma Erot.. he .. heh
Irman N Dimyatié
:"Hahaha... Tah, nu éta Ang. Teu kabayang upami dina tetengger aya gambar nu kitu. Matak ulah sok jangji sembarangan nya. Sapertos Tukang maén gitar, dina tetenggerna gé gambar gitar. Tukang piano, meureun gambar piano, jeung sajabana."
Rudianto Surya HS
, "Jiahahaha... :v :v :v , kacipta, ieu teh tetengger atawa halu?"
Irman N Dimyatié
Rudi:"Boa nu disebut 'Lingga' téh, tetengger ahli penyakit kulit dan kelamin...hahahaha"
Rudianto Surya HS
, "Jiih, sapamikiran sareng sim uing, boa 'lingga teh lain prasasti, tapi tetengger Tabib, jiga ma erot kitu, Pih! Hahaha..."
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
ahahahaha...tetenggerna siga supa ,sigana!
Irman N Dimyatié
Rudi:"Yoni mah tetengger bidan atanapi ema paraji héhéhéhé..."
Irman N Dimyatié
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu:"Sapertosna kitu. Mirip supa, Téh."
Irman N Dimyatié
:"Tah, mun tetenggerna maké gambar tarang baga mah jigana moal kaciri teuing cawokahna, Ki Sunda Sawawa."
Mulyana SA
"SApuk uing Kyai Irman N Dimyatie... heded tah ideu teh...."
Jejen Jaelani Wargadipura
Matak naon Kang tetenggerna dina rupi lingga katuruban injuk...hehehe
Irman N Dimyatié
:"Gambar tarang baga digigirna aya piano, pas pisan keur tetenggerna Ang Tom Hanjuang. Mun, Téh Tiktik Rusyani jigana mah gambar kuéh tetenggerna téh hahahaha..."
Irman N Dimyatié
:"Saé tah ideuna, Ang Jejen Jaelani War. Pas pisan kangge Ustad Nasrul Jatnika hahaha....." (modus gero deui yeuh hahaha...)
Iwan Hanjuang
Haduh akang nyeri kulit beuteung Yi, ngerjain Ki Sunda Sawawa jeung Jejen, tepi ka cireumbay yeuh...ieu mah modus nyalukan atuh,,gkgkgkgkgk
Jejen Jaelani Wargadipura
Gambar bolu munuu tea nya, duka bagean saha tah
Rameli Agam
Kang Jejen Jaelani War, manawi uninga, di mana nya tiasa ngagaleuh eta bolu? Atanapi, aya di Kang Guru Irman N Dimyatie, kitu? Hehehe. Nyaan, asoy surasoy, Apih Iwan Hanjuang. Nuhun, ah.
Irman N Dimyatié
:"Sami, Ang Tom. Titadi uing seuseurian sorangan di dieu. Modus gero mimiti maceuh deui yeuh."
Jejen Jaelani Wargadipura
Saur Kang Irman mah di Teh Tiktik Rusyani cenah
Irman N Dimyatié
:"Gambar tetengger éta mah kanggé para bidan sareng ema paraji, Ang Jejen."
Irman N Dimyatié
:"Halah...! Palebah maleman fikmin cawokah mah, pangantén anyar, jjuragan Rameli Agam, pasti asa diulangtaunkeun atuh hahaha..."