Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Ngintip Paguneman

Kénging Iwan Hanjuang
Dipidangkeun dina lapak 18 Maret 2013 15:27:31

Cekes panékér, gur baralak hurung, diasupkeun kana hawu ditindihan suluh, teu lila teurak, seuneuna ngagedéan. Gen sééng. Ema ka goah. Los ka pipir, kapireng napi beas milihan sérah, keusik, hayam récok parebut beunyeur, laju ngisikan. Betah di lembur, keur aya nu dihelaran. Fitri geulis. Béas dieurihkeun kana aseupan, ngagigihan. “ Suluhna asurkeun bisi pareum, ngundeur heula,” Ema nyarios. “ Néng Fitri bieu ngaliwat,” kuring kéom, Ema surti. Réngsé ngundeur, sééng nyéngsréng, eusi aseupan dikana dulangkeun, dibanjur cai ngagolak, ngagigihan, dikarih. Reres, sup dieurihkeun deui kana aseupan, nyangu. “ Pok nyarita, kumaha néng Fitri teh, bogoheun kitu?” Ema nyariosna tarik, bari metikan pucuk daun sampeu. “ Abdi bogoh pisan Ma, da Fitrina ogé bogoheun,” walon kuring ratug, sieun Ema teu nyatujuan. “ Punten!” Gebeg, sora Fitri. Panto dapur ngablak, telenjeng Fitri asup nyium panangan Ema “ Ma, abdi oge bogoh ka Kang Asép téh, suwer Ma.” Bray, haté caang padang narawangan.

Komentar (121)

Ahmad Avia Ryadhi Kusnadi
Saur Ema teh, "Ciyuuuus? Miapah?" Hehehe
Iwan Hanjuang
Ahmad Avia Ryadhi Kusnadi, hahahahaha jadi seuri yeuh akang maca komen ayi, haduh..
Rudya Kuz
titadi jigana tah ngdadangukeun...
Iwan Hanjuang
Rudya Kuz, ngintip tea Yi..
Ahmad Avia Ryadhi Kusnadi
Hehe! Lajeng Fitri ngawalon, "Enelan ma!" Dipairan ku Asep, "W-O-W sanes P-H-P, Ma!" Hehehehee
Jejen Jaelani Wargadipura
Ke, 40 taun katukang tos aya kitu basa "suwer", asa dilembur, di Tjiawi Tasik Kang, aya hawu, aya dulang, ngundeur daun sampeu, mung eta tah songsongna kakantun...
Mahpudin
Happy ending.. deuh.. bagjaaaa... hiks..
Iwan Hanjuang
Jejen Jaelani War, hese yi meureutna ieu teh jadi songsong akang poho..hehehehehe
Mang Bibih
www.facebook.com/kang.bibih Ngagebray dunya asa caang Saré tibra dahar mirasa. Saur kang doel tea mah. Hédéd Ang.
Iwan Hanjuang
Apoedy Sarah Ihsan, eng ing eng... hahahahahah
Eel Nurlaela
Hahhaha ! Meni kituuu eta neng Fitri !
Iwan Hanjuang
Kang Bibih, nuhun Yi..
Iwan Hanjuang
Eel Nurlaela, dongeng Pa Bayu ieu teh rerencangan Yi Jejen.. gkgkgkgkgkgk
Mahpudin
Naha ieu teh nu jadian na Kang asep nu asa atoh pisana kang Iwan Hanjuang hmmmmm.... gosip anyar ieu mah... kwkwkwkwkwkwk....
Ki Hasan
Asik ieu fikmin teh. Ngan dina bab nyangu, jigana rada kurang telik kumaha prakprakanana. Hehehe
Rudya Kuz
*Eel, nenk tadi diinbox naha teu diwaler?
Iwan Hanjuang
Apoedy Sarah Ihsan,, ssssttttt ulah comel ah.
Neneng Yatikurniati
Prikitiw pisan.
Iwan Hanjuang
Ki Hasan, geus beak dengkak Yi, meureutna, da sabenerna mah, akang hayang nerangkeun bab nyangu, da tangtu wanoja kiwari mah, can tangtu apal, ngan kawengku ku 150 kecap ieu teh, teu detail pisan.
Jejen Jaelani Wargadipura
Kapungkur pami ngagigihan teh beas dina aseupan bari teras dibanjur ku cipanas, aya oge nu dieurihkeun heula kana dulang bari teras dibanjur ku cipanas, pami tos beukah nembe diseupankeun deui
Mang Apun
Gua suka banget gaya lo...suer...hahaha. Asik pisan, asik! abdi nyeuleukeuteuk sorangan tutas maca.
Iwan Hanjuang
Neneng Yatikurniati, prikitiw deui we lah..
Eni Setiani
Sik asik..., meunang bagja.
Elih Mulyawati
Mani asa di tonjok congcoot
Iwan Hanjuang
Pun Purnawan, Ciyuuss lo suka gaya gue, nuhun atuh.. hehehehe
Iwan Hanjuang
Eni Setiani, cihuyyyyyyyy..
Usman Ali M
Sigana anu dimaksad "Asep" teh, Asep Usman tea nya Kang? Hehehe... Neng Fitri nyarios "suer", diwaler ku Ema : "Ciuusss" heuheuheu...
Iwan Hanjuang
Elih Mulyawati, puguh muhun ari gabrug teh, terus akang digalentoran,, muaaach...muachh.. hahahahahaha
Jejen Jaelani Wargadipura
Leres rupina Asep Usman binti Ali meneng, pruk nikah ngadu kewuk....heuheuheu...
Ki Hasan
Uhun Kang Iwan Hanjuang, waas nyangu make seeng teh. Aya oge nu kieu, ngagigihan kana kastrol heula, satengah asak. Dieurihkeun kana dulang. Tah karek diseupankeun kana aseupan dina seeng.
Eel Nurlaela
Ahhh teu aya kang ! Kin urang pilari nya kang ! Sakedap !
Eni Setiani
beasna teu diisikan heula Ang! Heheh
Iwan Hanjuang
Jejen Jaelani War, di akang mah dikana dulangkeun heula teras dibanjur ku cipanas, ngagigihan teh.
Sri Mustikawati
aduh....mani heded mojang lembur,, neng fitri teh wantunan...jongjon atuh kang asep....hehe
Jejen Jaelani Wargadipura
Eta ge tiasa Kang, nyagu dina hawu bari mubuy sampeu...panineungan....
Shofia Sanezz Latjuba
Aduh..waduh, cobi éta téh Nheng Shofie sareng Mr. Bee...hehehe
Iwan Hanjuang
Usman Ali M, muhun leres Asep Usman bin Uzanx Boam.. hahahaha
Deden Budiman
batu turun keusik naek..........35@@@
Iwan Hanjuang
Eni Setiani, panjang teuing kecap lamun ngisikan heula mah, wah moal tiasa 150 kecap.
Iwan Hanjuang
Sri Mustikawati.istrinna urang... Buni... ehm..
Eni Setiani
Cara nyangu kana aseupan. Beas anu tos kenging ngisikan lajeng dilebetkeun kana aseupan, teras ditagenkeun kana seeng nu tos nyengsreng, tos timus teras ditamplokeun kana dulang dibajur cai nu panas tina seeng tea. tos kinten-kinten tuhur nembe dilebetkeun deui kana aseupan teras diseupan dugi kaasakna/timus.
Usman Ali M
Kang Jejen Jaelani War : kade upami ngabubuy hui mah kedah telik, margi bilih pas dihuapkeun rasana aheng, ari direret ucing hideung karumasaan hehehe...
Iwan Hanjuang
Shofia Sanezz Latjuba, tiasa digentos, beres lah.
Iwan Hanjuang
Jejen Jaelani War, waas nya Yi, sampeuna dibungkus heula keretas, wah nimat jeung kopi teh.. haduh, ngaruy yeuh..
Eni Setiani
Leres Ang, komen nu mbi mah, mung ngauningakeun bilih aya anu teu acan terang tata-cara nyangu kana seeng + aseupan. Heheh
Shofia Sanezz Latjuba
Ah alim carita wungkul da abdi mah..héhèé...
Sri Mustikawati
hehe...bade kitu...sangu tiis goreng tahu .goreng lauk ,kurupuk di cocol kana kecap dicengekan...
Iwan Hanjuang
Shofia Sanezz Latjuba, Mr, Bee na saha>>
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
teu kantos ngalagu " Cintaku bertepuk sebelah tangan..." atuh nya...Manawi téh badé hususon ngabahas bab nyangu geuning ari goréhélna mah kana bab cintrong...(Y) wé lah saaseupan
Teti Taryani
Ngahuleng nengetan bab nyangu. Geuning panjang lalakonna nya bade janten huap teh. Da ayeuna mah cekap diisikan, teras kana mejikomkeun. Beres! Kalan-kalan mah teu kitu, cekap milari sangu nu ditimbelkeun we ka warung pengkolan, rencangna kantun milih. Hehe... rumaos, ema-ema rada ngedul! Eta deuih, kayungyun ku wanterna Neng Fitri. Kontrasna manis pisan, antawis prak-prakan nyangu jaman harita sareng wanoja kiwari...
Iwan Hanjuang
Sri Mustikawati, ih bade atuh asal ulah pelit.
Iwan Hanjuang
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu, misi fikmin ieu sabenerna bab nyangu baheula memeh aya Rice Co.. tapi teu cekap kecapna panjang teuing..
Jejen Jaelani Wargadipura
Kang Iwan, naha nya seueur istri nu teu apal prak-prakannana ngagigihan dina aseupan
Sri Mustikawati
hehe....kumed cap jahe...jd be pundung..
Iwan Hanjuang
Teti Taryani, tah eta misi fikmin akang teh anu di carioskeun Ku pun adi Jejen, antara tradisi sareng kawanter dunya modern tea..
Eni Setiani
Ang Jejen Jaelani War tong boroning urang kota, dalah di kampung ge tos langi ngangge aseupan, aya ge nu sok ngangge langseng teras digembol ku panggembolan sangu. Heheh
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
cobi upami kalimah ngenaan ngahurungkeun hawuna teu panjang mah, diteraskeun napi tangtosna bakal cekap tah.
Jejen Jaelani Wargadipura
Teh Eni Setiani, padahal nyangu dina aseupan bari nagen dina hawu, sanguna langkung pulen, geura mangga cobian, terasbandingkeun sareng sangu dina magic com atanapi nu disangu dina kompor gas
Eni Setiani
Ang Jejen Jaelani War nya ari mbi mah kalan-kalan ngangge aseupan, kitu oge pami teu rusuh. Pami rusuh mah jeung pak-pik-pek barang gawe nu laina nya milih kana kompor we atanapi mejikom. Heheh
Iwan Hanjuang
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu, akang yakin fikminer can tangtu apal soal hawu oge, apan hawu oge sok nyimpen ruhak anu di bulen ku lebu, suluhan atawa make keretas, baralak, teras tiupan ku songsong, ngan panjang pisan, ieu tina 218 kecap jadi 150 kecap, nya eta mah kumaha anu maca we nerjemahkeunanana. Yi Jejen jeung enyana Yi leuwih pulen, ngalaman meureun sangu dikeupeul heula reus dicocolkeun kana sambel goang,, hehehehehe
Eel Nurlaela
Kang jejen tong. Geruhhh ! Da nneg ge teu tiasa. Nyangu ! Hehheh Nu penting tos ngajepret. Pasti asakk ! Hehheh
Jejen Jaelani Wargadipura
Atuh kantenan we ngalaman mah, komo sangu tutug mah...nimat pisan Aeh Nneng Eel Nurlaela, diajar atuh supados Akangna tambih lengket...hehehe
Dian Wulan
asa ku reueus ngaosna ge.....
Shofia Sanezz Latjuba
Aya wéh atuh ah..cékap abdi sareng anjeuna anu terang..sareng pangéran anu nyiptakeun urang duaan. Wkwkwk
Iwan Hanjuang
Dian Wulan, ciiyussss ieu teh..?
Chiming Akardi
Emh...mani waas, kacipta, sangu pulen, sambel lada, mayunan neng Fitri, bari aya ema...bagja!
Dian Wulan
enelan.... janten emut nuju anom. Hoyong ngintun fikmin mung ejaan/kosa kata basa sundana masih kirang mernah, duh janten kirang PD. Mung nembe wantun ngomen wungkul.
Bunda Susan Luvyna
aduuh janten emut ka pun nini sareng engki di cisalak kapungkur pami nyangu dina hawu bari siduru ngabubuy sampeu ,ngaleueut cai enteh ,cangkirna ku batok nu tos hideung , mani waas
Iwan Hanjuang
Chiming Akardi, weiss aya Jang Haji yeuh, damang Yi, sono yeuh akang, kaciptanya, pulen kabeh.. hahahahahah
Iwan Hanjuang
Dian Wulan, sok we postingkeun, sing PD engke pada nungtun da ku baraya fikminer didieu oge, der ah jangan ragi-ragu..
Indra Farhan
aduh eta jaman seeng dieusi duit benggol tapi aneh aya kecap suwer...heuheuy
Jun Juanda
Meni poksang Neng Fitri. Tos teu kiat meureun anjeunna ge,Ang.
Iwan Hanjuang
Bunda Susan Luvyna, panineungan nya, waas baheula mah da kitu nyangu teh, ngalaman akang oge mubuy sampeu dua, tutung da jadi tilu, ari pek teh areng digayem..
Iwan Hanjuang
Indra Farhan, hahahahaha intermezo atuh Yi, ciyuuuus ieu mah.
Iwan Hanjuang
Jun Juanda. sssstttt pangseng tea eta teh, nuju gumateul.. gkgkgkgkgkgk
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
ruhak dibulen ku lebu dianggo ngabubuy
Iwan Hanjuang
Yi Subur, wilujeng sonten, di Ausse wayah kumaha ayeuna ? hehehehe
Jun Juanda
Baruk ti tatadi ge ngadedempes we meureun Neng Fitri teh bari ulal-elol jiga nu hayang dibere botol. Kikkikkik
Siliwangi Nu Aing
Wilujeng sonten K Iwan Hanjuang , Hapunten sateuacan na bilih abdi tamelar, maklum ageung ku ka isinan...hehehhe , ayeuna tabuh 8:24 di Sydney mah, sakedap deui bade lebet 'isya. mugia Akang rawuh kulawargi sarehat sadayana, Aamiin.
Iwan Hanjuang
Yi Subur aduh , Amin. nuhun Yi, katampi ppisan dungana..
Siliwangi Nu Aing
Sami2 K Iwan Hanjuang
Dian Wulan
Siap Kang .. Haturnuhun pangrojongna :)
Bunda Susan Luvyna
heuheuheu mani kagugu ngagayem areng ,,,,,,, untung kabujeng aya neng fitri mojang desa tea xixixi
Abah Ujang
sugan teh bogoh k kang iwan, piraku w
Iwan Hanjuang
Abah Ujang, anu bogoh ka akang mah Nia..
Mulyana SA
,"Baheula mah "nembak" teh meuni hareurin letah nya Ang Iwan Hanjuang ninggang di kiwari meuni teu sirikna pating jelengeng. Jadi emut jaman cinta monyet halah..."
Irman N Dimyatié
:"Moal waka komén. Karék OL uingna."
Iwan Hanjuang
Ki Sunda Sawawa, ayeuna mah modern Yi, istri oge wantun nyebat aylapyuh...hehehe
Iwan Hanjuang
Jerry Irman, bae ah, akang oge moal waka nembalan ieuh.
Mulyana SA
,"Kecil Ang Iwan Hanjuang tibang kitu mah samalah ayeuna mah tos wantun TOTOROG BEDOG."
Dadan Sutisna
Ari di lembur uing mah, Mang, pamohalan ngahurungkeun suluh sateuacan ngisikan. Margi prosés ti napikeun dugi ka ngisikan, lumayan lami. Upamana napikeun jeung miceunan sérahna 10 menit, ti dinya kencling ka tampian, rada anggang, bisa méakkeun waktu 20 menit. Jadi mun ngahurungkeun heula seuneu téh, bakal kaburu pareum mantén (komo mun teu aya nu nungguan mah). Tapi—siga cék emang—bisa jadi hésé nyaritakeun bagbagan nyangu kalayan mérélé, dina fikmin mah. Ah, da lebah luang pangalaman kapungkur mah, Emang tangtos langkung weruh. Bénten tempat, mungkin béda paadatanana. Tah, di sawatara tempat mah—kitu deui dina sawatara seratan nu ku uing dibaca, nyebat “bogoh” sacara langsung téh semu-semu dipahing. Komo deui ti istri ka pameget. Éstuning kedah tunda talatah atanapi cekap ku siloka. Upami aya mojang nu ditanyaan, “kumaha Nyai kersa ka Si Ujang téh?” kalah sok ngeluk tungkul bari ngomé-ngomé tungtung samping, dibarung ku raray beureum awahing isin. Atawa cekap ku ngajawab “teu langkung Ema...” (hartina daékeun). Tapi tangtu teu sadayana kitu, da kedah ngukur deuih iraha kajadianana jeung di mana tempatna. Siga dina ieu fikmin. Kembaning kemba, Mang. Éta cenah nu matak waas téh, héhéhé.
Iwan Hanjuang
Lo Dadan, da ieu mah fiksi tea [ miceun salasah embe hideung] ka hijina Amang kawengku kecap 150 jadi teu merele pisan. Gen seeng. tangtu sabaraha menit tah kana nyengsreng teh. " Suluhna asurkeun" hartina Asep aya didapur rek aya picaritaeun ka indungna. Niat Amang mimitina mah, rek nyaritakeun soal tata cara nyangu dilembur ti mimiti ka Goah, nyiuk beas, beasna ditapi heula dipilihan serahna, keusik, ditapikeun, kala-kalan beunyeurna ngaracleng hayam parebut, terus ngisikan, keur ngisikan oge dipilih deui, terus jujutan nyangu jste, tapi Amang bingung da kacida panjang pisan, nya dipungkas we ku Neng Fitri tumorojog anu ngededempes di pipir, kitu tah Lo, kronologisna mah.. hehehehehehe
Nena Cunara
Heduuuun, Ci Akang produktif pisan! Kacipta ngobrol, dipirig seeng nyengsreng. Ciyuuuuuuuus manteuuuuuup Kakang!
Iwan Hanjuang
Nena Suunn, keur aya ilham we Neng, da keur buntu mah saminggu teu sakotret-kotret acan, nuhun komen Ciyuuuuss na, sip lah kade tos ukel, teras nyembah... hehehehhe
Arif Syamsuri
waas eung ... edhun settingna jaman nyangu dina seeng
Iwan Hanjuang
Arif Syamsuri, hehehehe, ngalaman kitu Yi.
Irman N Dimyatié
"Enya kitu Nyai bogoh ka Si Asép?" Ema naros. Fitri unggeuk. "Moal kaduhung?" saur Ema bari sup ka dapur. Kuring jeung Fitri nuturkeun. "Moal, Ma!" walon Fitri tandes. "Yeuh, Nyai. Kudu apal. Sabenerna Si Asép téh awakna pinuh ku hapur", saur Ema bari émok. Fitri ngahuleng. Kuring ngagebeg. Teu lila, beretek Fitri lumpat bari bibirigidigan. Kelepek kuring kapaéhan.
Iwan Hanjuang
Jerry Irman : Beretek Fitri lumpat, datang ka imah ditanya ku Bapana " Kunaon make lumpat? " Leres Asep teh budugan Pa?". " " Upami Asep Irman, geus tibaheula eta mah" ggkgkgkgkgkgkgk, duh hutang komen euy.
Uzanx Boam
Iraha nya ay nu nyebut kieu "nyai mah,bogohna ka ujang,teu pisan-pisan sanes ka asep"
Irman N Dimyatié
:"Hahahaha... géhél jadi malindes ka uing."
Iwan Hanjuang
Uzanx Boam, gampang lah bisa diatur asal jarcok we..
Uzanx Boam
Sabaraha slop kang? Gampil kantun nyandak carioskeun we saur ayah irman,[н̲̅][i̲̅][н̲̅][i̲̅][н̲̅][i̲̅]
Reni Nurhayati
Latarna pilemburan. Aya hal nu patojaiah nu ngahaja disimpen ku pangarang. Hal ini nya eta antara latar tempat jeung latar waktu nu disababkan ayana lalakon nyangu jeung kecap "suwer". Saupama latar waktuna jaman baheula sabab ayana kagiatan nyangu ngagunakeun seeng di hawu, tapi kecap "suwer" nuduhkeun ayana akulturasi budaya kota dina hal ieu basa jeung modernitasna nu geus sumarambah ka lembur, tokoh Ema bisa dianggap aya dina kaayaan ekonomi nu biasa-biasa wae. Tapi saupama latar waktuna jaman kiwari, nu ditandaan ku kecap "suwer" salaku modernitas basa nu karandapan ku barudak/pamuda di lembur, kaayaan ekonomi Ema mungkin wae masakat. Apan ayeuna mah magiccom tos sumebar ka lembur-lembur, paling henteu ngagunakeun kompor, boh kompor minyak tanah (nu geus jarang) atawa kompor gas. Di dieu, pangarang nyimpen lolongkrang jang pamaca pikeun bebas ngainterpretasikeun latar waktu jeung kumaha kaayaan ekonomi Ema. Fikmin nu hebring..
Iwan Hanjuang
Reni Nurhayati, Euleuh tujuan akang kateguh yeuh, tah eta pisan tujuan akang teh, ceuk akang oge yakin, tina komen diluhur aya anu bingung, proses nyangu teh lieur cenah apan ayeuna mah sarwa praktis tea, jadi akang ngingetan, yen baheula mah proses nyangu oge teu gampang siga ayeuna, atuh dina kecap " Suwer" da ayeuna mah ku technologi jeung gaul basa anu kitu anu pangheulana nerap teh, ulah boga angkeuhan yen ieu teh seting pilemburan. Sip Ren, katampa pisan guaranana. nuhun.
Érwin Wahyudi
Kayas waas ieu mah, nineung ku sétting-na, pilemburan pisan. Naon sih anu teu tiasa? Ku Apih mah kataékan waé pokona mah. Top markotop, Pih...!
Reni Nurhayati
Upama ulah boga angkeuhan settingna pilemburan, apan eces disebutkeun dina Fikmin yen tokoh Kuring keur aya di lembur. Mung panginten mindset urang salaku pamaca kedah langkung jembar ngabayangkeun kumaha kaayaan pilemburan eta sorangan.
Iwan Hanjuang
Érwin Wahyudi, trik fikmin Yi, lamun ngudag plot realis, wah ngagebay atuh, ti mimiti,ka goah, nyiuk beas kana bobokokeun, ditapi heula, diteangan heula serahna, tuluy ngisikan, tuluy mirun seuneu di hawu, bakal beak 150 kecap lalakon nyangu wungkul, nu matak ku apih dipengkolkeun kana suwer, da lain lalakon nyangu wae, kacipta meureun lamun lalakon nyangu mah. asak brak dahar endingna teh... hehehehe sip lah nuhun.
Rudianto Surya HS
, "Aduh biuuung, janten emut ka indung, dugika kiwari oge nyanguna sapertos kitu. Nuhun, Pih."
Iwan Hanjuang
Rudi, sanguna oge seungit, sareng pulen nya.?
Rudianto Surya HS
, "Uhun, Pih. Eta nyanguna meni nyeples sareng fikmin di luhur."
Neneng Sumarni
,"Nyarioskeun bebedil jaman ka pungkur manawi nya Apih Iwan Hanjuang Nostalgia banget!"
Iwan Hanjuang
Ambu Pikar, nyumput didieu we aman.
Jejen Jaelani Wargadipura
Tah tos kana bedil deui bae, bedil tea panjang pami pestol pondok
Neneng Sumarni
,"Muhun bilih ka tingalieun Ki Hasan janten kacandakeun cawokah heu heu...! Ulah nyarios tarang baga deui Apiiih!"
Iwan Hanjuang
Ambu Pikar, tah leres pisan, sami sareng argumen Ki Sunda Sawawa, Jejen Jaelani War, Jerry Irman N Dimyatie, soal bebedil. pas pisan...
Iwan Hanjuang
Ambu Pikar, moal, suwer ieu mah moal nyebutkeun handapeun tarangbaga moal..
Jejen Jaelani Wargadipura
handapeun tarang baga tea bedil nya Kang
Rudianto Surya HS
, "Tarang baga teh palih mana, Pih? Hahaha..."
Iwan Hanjuang
Jejen Jaelani War, Ambu Pikar oge apaleun, momo....bilan eta mah..wkwkwkwkwk
Jejen Jaelani Wargadipura
manawi teh momo...toran....xixixixixi
Neneng Sumarni
"Heu..heu...barade bediiill...atanapi pestooll...!!!kade nya Ang Jejen Jaelani War blih ngabdil tarangbaga,eeyy.. lepat maksad teh ngabedil taar Apih Iwan Hanjuang!"