Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Odong Jeung Nonoh

Kénging Is Tuning
Dipidangkeun dina lapak 17 Maret 2013 11:57:03

Kitu jeung kitu baé unggal Odong apél ka imah Nonoh téh.
Indung bapana teu weléh milu maturan, sakapeung sok
nempas miluan ngobrol. Angger hésé hayang diuk
paréndéng ogé. Jajauheun pisan bisa silih rames ramo ogé.

Sakali waktu, Odong ngajak Nonoh ka pasar malem, Bapa
jeung indungna ngadon maksa milu. Teu wasa nyaram.
Teu ku hanteu, kapaksa kudu nyéwa angkot, can jajanna,
can balanjana. Duit gajihan, béak teu sakara-kara.
Ti saprak harita, Odong rada arang datang ka Imah Nonoh.
Asa percumah ngapélan gé ari kudu diperongkeun baé ku
kolotna mah.

Hiji waktu, Saptu pasosoré, Nonoh nga-sms. "Di bumi nuju
teu aya sasaha." Ukur kitu gé, teu kacipta, Odong bungah kacida.
Bada magrib, geus ginding, tuluy ngadigdig muru kasono.
Nepi ka Imah Nonoh wanci Isya. Ngetrokan panto leuwih
ti sa-jam, euweuh nu mukakeun. Enya baé, di imah Nonoh
horéng euweuh sasaha.

[Neruskeun Fikmin

Komentar (64)

Kaka Djati Sukma
Tuh cek uing ge kitu. Boa meni siap
EMAN BUDIMAN
hahaha... korsi mah aya da, mangga bilih bade leleson mah
Irman N Dimyatié
:"Hébring yeuh fikmin. Mantéq tingkat tinggi ieu mah. Kalimah... "Di bumi nuju teu aya sasaha." ... bisa nimbulkeun rupa-rupa makna. Padahal Nyi Nonoh ngirim sms kitu téh rék ngabéjaan yén mun sakali waktu Jang Odong ka imahna, pasti keur euweuh sasaha. Héranna, kalimah éta sok ditangkep lain maksudna téh. Kecap 'sasaha' nuduhkeun batur, lain ka jalma. Tegep pisan yeuh fikmin (Y) "
Tatin Sardjiman
Hahahaha...dasar dolog nya, Nyi Nonohmah hade tah jujur...
Is Tuning
Kang Kaka Askara Sukma, pék téh kitu geuning kanyatanana.. heu heu
Nasrul Jatnika
"Huahaha..uing apal manteq kieu teh, ti guru uing. Nyontokeun ka jelema nu keur maling. "Meungpeung euweuh jelema.." Kedewek ngaringkid barang batur. Heueuh, ari manehna sorangan ngareken dirina naon? Lain jelema? Hehehehe..."
Is Tuning
Kang 'Eboed' Eman Budiman, korsihna gé puguh nuju leleson, meungpeung teu aya sasaha.. :p
Is Tuning
Kang Irman N Dimyatie, tah muhun maksadna mah boa kitu. Tapi sakapeung nu nyaritana mah teu dianggap "sasaha." kecap sasaha teh ukur ka batur. ha ha.. ieu fikmin teh sabenerna mah nuluykeun fikmin kang Jordan Kurniawan, tadina mah rek dijadikeun fikom, tapi asa manjangan jadi fikmin. jadi we ku sim uing dikunclungkeun. matak, para pelakuna ge sarua jeung dina fikmin#Asup Angin#
Jordan Kurniawan
lalakon Odong sareng Nonoh ku ahlina mah tiasa manjang tur tegep, hatur nuhun Ang Is Tuning ku abdi bade diadumaniskeun, kangge nambih2 elmu/referensi :-)
Mahpudin
Haruuuuhhh.. eta kabayang jang odong atooohhnnaaa... heuheuheu...
Is Tuning
Ceu Tatin Sardjiman muhun dolog pisan tah hi hi.. terasanana kieu yeuh Kot kana hapé, tuluy nelpon ka Nonoh. "Halow ?" "Néng dimana ?" "Ya Halow... Aa ? Aa dimana ?" "Aa dibumi Neng, ari Néng dimana ?" "Dimana A ? Teu kadangu.." "Aa nuju di bumi Neng.." 'Dimana A ?" "Aa nuju di bumi Neng ieu téh" "Oh, nuju di Cianjur ? Geuning tebih atuh angkat-angkatan téh ?" "Iiiih... saha nu ka cianjuuuurr ? Ieu nuju di bumi Néng !" "Ooooh kitu ? Kana beus ? Muhun atuh.. tong hilap wé oléh-oléhna.." "Aaaaarrrgh... duka ah...!" Jeprut wé dipareuman hapé téh. Bangkenu.
Is Tuning
Kang Nasrul Jatnika, enya loba hal anu sakapeung sok ngaleuleungit hiji hal. Contona baé mun urang aya nu nanya : "Nuju naon ?" sakapeung urang sok ngajawab, "Teu nuju nanaon..", padahal bisa baé keur gogoléran, keur ngalamun, keur ngorong. Ari nu kitu disebut naon ? mantéq ogé ? hi hi
Is Tuning
Kang Jordan Kurniawan, hapunten, lalakonna dipaok ku abdi. hi hi. Nuhun ah. Eta tokoh Odong sareng Nonoh saé mun tiasa diserialkeun mah...
Is Tuning
Kang Apoedy Sarah Ihsan atoh pisan, nepi ka tihang listrik gé kuat ditalapung.. :p
Mahpudin
sugan teh tihang listrik kuat ka dilamotan... heuheuheu.. :v
Senny Suzan Alwasilah
kecewe eeeehhh kecewa deeehhhhhhh aahhhhhhh...
Is Tuning
Leres Kang Apoedy Sarah Ihsan, najan ditalapung, dilamotan, ditakolan mah.. tihang listrikna angger kuat... :p
Nasrul Jatnika
"Manteq made in Is Stuning..heuheuheu"
Is Tuning
ceu Senny Suzan Alwasilah, mendingan kecewe, eh..kecewa daripada kecowo mah... :p
Is Tuning
Kang Nasrul Jatnika kamana nya Ki Hasan ? oge Kang Iwan Hanjuang ? urang ngobrolkeun modus deui ... méh rame :p
Nasrul Jatnika
"Uingah sieun dipolototan ku Ang Iwan Hanjuang, eung.. ke disms geura..huhahahahaha"
Ki Hasan
Geus modus deui wae. Tas ti masigit heula, da di-da'wahan wae ku Ustad Nasrul Jatnika, nya uing teh diajar eling. Nikreuh we ka masigit teh, bari lengkah rada anca, tiap lengkah teu petot ku ngawirid kalimah toyibah. Mun pareng pasarandog jeung nu herang, tara poho istigfar, najan bari meungpeun carang ge. Hehehe
Jordan Kurniawan
teu sawios2 Ang Is Tuning mangga, bingah malihan mah. perkawis surial serial, ku abdi mah panginten teu acan kataekan. bade nikreuh we heula sementawis mah ngalap elmu ti nu senior he he he :-)
Is Tuning
Kang Nasrul Jatnika di sms mah nya dibales wé deui.. hi hi
Is Tuning
Ki Hasan, apan ceuk katerangan gé : "Lalaki mah dijadikeun bogoh jeung syahwat ka awéwé" jadi wajar da tos kudratna kitu. Mun nempo embé kutap-kétap, tah nembé kudu matak watir.. der difikminkeun ku Kang Irman N Dimyatie :p
Is Tuning
Kang Jordan Kurniawan, nuhun atuh pami kitu mah. Sim uing gé sami, samentawis ngalap ka para senior didieu. Rumaos ukur nembé tiasa ngareuah-reuah wungkul. :)
Iwan Hanjuang
<3 <3
Is Tuning
Kang Iwan Hanjuang, nuhun écéngna, tapi naha ngan dua ? ka batur mah tilu. :p
Érwin Wahyudi
Mani haripeut ari diSMS teu aya sasaha téh, bade naon kitu mun teu aya sasaha? Niatna tos awon, janten ditipéng ku Nyi Nonoh. Hehe...
Iwan Hanjuang
Modus beger ieu mah..gkgkgkgkgkgkgk <3 <3 <3
Valda
Wkwkkwkkwkkkwkwkkw....nyaaaamooooss daaaiiii.............
Is Tuning
Kang Érwin Wahyudi, nyaéta Jang Odong mah kitu.. apan nami aslina mah Dodoho.. sok dicalukan jang Odong.. :p
Valda
Geuning Nonoh teh turek, wkwkkwkkwkkwk (maos lajengannana)
Is Tuning
Nuhun Kang Iwan Hanjuang, dua sareng tilu janten lima.. hi hi .. rido éta téh ?
Is Tuning
ceu Valda Ali Vam, hi hi ... nyamos waé puguh gé, janten kaémutan mending bobogohan sareng jojodog.. :p
Dewi Mentari
Huahaahaaaaa...menu istuning pisan...
Iwan Hanjuang
Rido pisan may pren.. hahahahahaha
Cucu Unisah
Wkwkwkwkwk.....hadeuuuh ni raos yeuh...nhn ah...
Irawan
Ceuleukeuteuk gubraaaaag......sok atoh tiheula téh kitu balukarna tah!
Yanti Sri Budiarti
Nyaan, jujur pisan Nonoh mah ih! Lucuuuuu...!
Is Tuning
ceu Dewi Mentari, émaaaang... heu heu
Is Tuning
Nuhun pami rido mah Kang Iwan Hanjuang ... :p
Is Tuning
ceu Cucu Unisah, nuhun pami raos mah.. mangga wé séépkeun .. hi hi
Is Tuning
Kang Irawan Babéh Lova, nya kitu balukarna ari sok tara tatanya teh. bongan wé mikirna téh lain ka Neng Nonoh, tapi mikirna anu tidak Senonoh... ha ha
Is Tuning
Ceu Yanti Sri Budiarti, nyaéta kitu.. saliwang tah si kang Odong teh..
Ed Jénura
wkwkwkwkwk!
Is Tuning
ceu Éndah Dinda Jénura, nuhun surahanana. Tangtos pisan baris diéstokeun pisan ku sim uing..
Rita Rosita
Gkgkgkgk...asli ieu mah ngabarakatak ...
Ed Jénura
sawangsulna, Kang. hapunten pami komen abi anonoh...
Is Tuning
Ceu Rita Rosita, tuh nya..sok nyeungseurikeun. Padahal sim uing mah teu pisan-pisan ngabodor da.. :p
Is Tuning
Ceu Éndah Dinda Jénura, Anonoh téh tak senonoh ? hi hi :p
Is Tuning
Ceu Cucu Unisah, kunaon katinggaleun ngajempolan téh, padahal ngoménna tos titatadi.. hi hi
Ed Jénura
anonoh teu teu nyabit-nyabit Nonoh...
Cucu Unisah
Beuu...pan sakti keneh cingir atuh kang srg jempol mah,, sok cobian geura lebetkeun kana pangambung, beubeunangan mana...:D
Tiktik Rusyani
Hadeuh..bodor! Meni jujur pisan, "teu aya sasaha" teh nyaan suwung, Hiburan landong cape..
Is Tuning
co Éndah Dinda Jenuro .. oh.. to Nonoho.. *bari ngaroko
Is Tuning
Ceu Tiktik Rusyani, nuhun mugia katampi.. muhun, nonoh mah nyarios téh saaya-aya wé.. heu heu
Neneng Yatikurniati
da tatanggi abdi mah Nonoh teh sareng Obon. Upami teu percanten mah taroskeun ka A Irman N Dimyatie. xixixixixi
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
padahal di-sms téh miwarang mangngajagakeun bumi..,meni haripet téa jang Odong mah
Yusuf S Martawidenda
Ha.. ha .. hah ..
Is Tuning
Ceu Neneng Yatikurniati, tapi jigana mah Obon mah bageur nya Ceu ? Teu jiga Odong, si éta mah émutanana rada tidak se-Nonoh.. :p
Irman N Dimyatié
:"Informasi ti pun adi, Neneng Yatikurniati, leres pisan hahaha... Asa kaingetan deui."
Irman N Dimyatié
:"Pokona uing resep alias <3 kana fikmin ieu. Asli ngabarakatak."
Ki Hasan
Uing aya minantu pun Ua, ngaranna teh Odong, pamajikanana Ening.