Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ceurik Si Rambo

Kénging Irawan Babéh Lova
Dipidangkeun dina lapak 17 Maret 2013 08:27:45

Pabéntar paham jeung kolotna. Pleng sababaraha taun Si Rambo lunta. Boro-boro balik, dalah méré kabar gé henteu. Bulan puasa jeung poéan lebaran, komo bulan biasa, euweuh roman-roman sedih téh. Teu boga duit komo keur boga, teu matak nyurucudkeun cipanon, Rambo téa atuh. Jiga puasa taun ieu. Batur mah riweuh tatahar jang isuk lebaran, nu ngabedahkeun balong, nu mareuncit, geus puguh baju koko jeung salina mah wareuteuh. Rambo teuneung. Bada isya dulag mirig nu takbiran meni jejeritan. Teu ngaruntuhkeun manah Si Rambo nu teger. Poéna lebaran, balik salat Id, Si Rambo lapar. Ukur boga sabungkus mie instan. Rék cur cai panasna ditinyuhkeun, berebey cipanona ngeclak miheulaan, siak bulu pundukna muringkak, ngocéak jero haténa. Mun teu éra ku ngaran mah hayang ceurik. Lain ceurik inget balik, inget kolot. Tapi inget kupat jeung opor nu dipiboga batur, dibandingkeun jeung mie instan boga manéhna. Rambo téa atuh.

Komentar (43)

Irawan
Nuhun Amih Ade, jempol panglarisna meni sakilat tina ngapungna ieu Fikmin. hehehehehe
Tito Wicarda
Ang Irawan Babeh Lova, Rambo oge manusa punya rasa punya hati (bari dilagukeun lentong Candil-Seuriusband) punya kabita kupat jeung opor hayam, tegep Ang.
Irawan
hehehehehe, leuh meni waraas Candil Serieus band na! éléh tagog wé ku Candil Elizabeth mah nya? aéh Céndol éta mah nya....nuhun ah Kang Tito Wicarda
Irawan
Haturan wilujeng wayah kieu di tempatna séwang-séwangan, nuhun pangdeudeul jempolna :: Kang Wan's Kurniawan, Abi Cepian Ibn Al-khairi, Kang Ade Nendang Rahman, Kang Iwan Kurniawan, Kang Kabayan Sabakota, ogé Kang Irman N Dimyatie.
Cucu Unisah
Rambo Purwakarta kitu....heuheuheu...wilen aloo...
Irawan
Duka Rambo mana tah Ateu Cucu Unisah.....wilen téh naon Teu?
Wan's Kurniawan
horeng Rambo hoyong Kupat jeung Opor.....Hebring...Kang Irawan Babéh Lova
Liezbella Swanzen
ti iraha rambo sok nyurucud cisoca kang Irawan Babéh Lova?
Irawan
Rambo téa atuh, Kang Wan's Kurniawan.....hehehehe
Irawan
Ti saprak émut kana kupat sareng opor lebaran, Téh Liezbella Swanzen. hehehehehehe
Irawan
Nuhun panglayadna ka Si Rambo ti :: Kang Usman Ali M (nyanggakeun salam balati pangwanoh saurna)hehehehe, Kang Yusuf S. Martawidénda,
EMAN BUDIMAN
haruuuh... era ku ngaran atuh brow :)
Yanti Sri Budiarti
Bang Toyib sanes Rambo teh?
Jejen Jaelani Wargadipura
Sepir baradag teh horeng ku mie instan...hehehe
Irawan
Puguh ogé Bro 'Eboed'...kumaha parantos dianggé tatéh? Kmh karaosna? Hehehehe,moal nyebutkeun ngaran barangna bisi disangka promosi!hehehe
Irawan
Duka uhun duka sanés tah Téh Yanti. Duka kapinaon mah boa Rambo ka Bang Toyib, nu jelas mah kapikiran wé!hehehehe
Irawan
Kang Jejen, kitu rupina mah! Séhat Kang?
EMAN BUDIMAN
teu acan bro... hilap :)
Nasrul Jatnika
"Hahahaha..sugan teh kapecretan cai ngagolak nu ngaleob emi. :-D "
Mahpudin
Hiks.. jadi kabayang basa lebaran di kalimantan, sorangan eweuh nu ngaku... hiks... deuk meuli dahar ka warung puguh tarutup da lebaran tea.... heuheuheu....
Irawan
Halaaaaah Ci Bro, hanas teu diémutan ku pun uing,ké mah diésémés ah menjelang tibrana!hehehe
Irawan
Walaaaah teu mempan Kang Nasrul. Bujeng hingga cai panas kanggé ngaléob emih, cai kawah nu panas gé teu teurak, Rambo téa atuh!
Irawan
Jantena nuang naon atuh Kang Apeody? Moal enya ukur ngagorogotan sawit mah? Hahahaha
Mahpudin
Emiiihhh... hahahahaha....
Irawan
Hahahahahaha, kadé ditingali heula teu expirena éta emih, ah kétang geuning ayeuna gé jagjag waringkas kénéh nya,Kang Apoedy!
Iwan Hanjuang
<3
Érwin Wahyudi
Rambo anu véteran perang Viétnam kitu? Hehe...
Irawan
Lah sebel Apih Iwan Hanjuang, diésémés meniiiii teu ngabales-bales! ari komén gambar écéng kitu,ngarayu dot kom,diputuskeun geura nya! hehehehe
Iwan Hanjuang
ssssttt ah, muaaaach <3 <3 <3
Irawan
Iraha atuh Apih Iwan Hanjuang, seja balanja ka Pun Yayi?hahahaha...mun henteu waé ké mah jual dedet geura bari diancam Si Rambo taaaah. Nya diancamna bari ceurik.
Irawan
Nuhun kanu parantos ngalayad Si Rambo nu nuju ceurik, wilujeng siang sadayana :: Mbi Eni Setiani, Kang Triez Antjisa, Kang Rudi,Kang Andriekw, Kang Dadan Sutisna, Risaila Yang, Téh Yanti Sri Budiarti, nyanggakeun salam pangwanoh Kang Dé Goeriang Kusmawan.
Irawan
Kang Érwin Wahyudi, duka véteran perang Viétnam, duka urang jalan véteran,duka sanés tangtara-tangtara acan! hehehe
Irawan
Wilujeng ngaemih wilujeng siang Téh Sri Sutrianti ogé Téh Nyai Endit.
Munggaran Alfatih Z
da sok luluasanan kitu Rambo mah, mulang matakan
Irawan
Hoyongeun dijajap ku Néng Bidan rupina mah Si Rambo téh!heuheuheu
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
Najan Rambo gé éléh nya ari ku kupat sareng opor mah...Ih Rambo culamétan!
Irman N Dimyatié
:"Euleuh aya Néng Munggaran Alfatih Z.... Damang, Néng?"
Munggaran Alfatih Z
sehat kang :) alhamdulillah
Iwan Hanjuang
Nyimas damang?
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
Pangésto....Akangku
Irman N Dimyatié
:"Deuh, lanceuk uing nurutan euy hahaha...."
Iwan Hanjuang
Jerry Irman, akang mah kumaha adi we lah hahahahaha
Irman N Dimyatié
:"Okeh, Ang Tom gkgkgkgk...."