Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalakon Lutung Kasarung (14)

Kénging Irman N Dimyatie
Dipidangkeun dina lapak 16 Maret 2013 13:02:03

"Lalaki bogoh ka awéwé, wajar. Awéwé bogoh ka lalaki, alamiah ngaranna. Lalaki bogoh ka lalaki, ngadu pedang. Awéwé bogoh ka awéwé, marais tahu", ceuk Si Utun dina acara kultum. "Kumaha mun aya nu bogoh ka sato? Onta, misalna," aya nu nyelengkeung ti juru rohangan. Ngadéngé kitu, para jama'ah sareuri.
Luk manéhna tungkul, aya nu ngalémbéréh mapay pipina. Utun rumasa boga waruga kunyuk. Teu nyangka bakal aya nu nanya modél kitu. Untung manéhna bisa ngawasa diri deui. Nyéh imut. Gorolang nuluykeun deui bahasan nu tadi.
Keur jongjon ngabandungan terusan kultum. Aya nu bébéréléan di lawang masjid. Sakur nu aya di dinya nyobaan ngusir embé bikang nu teu reureuh disada. Anéh, embé téh merong ka béh juru rohangan. "Rék naon anjeun ka dieu", Si Utun nanya. "Uing nyampeur salaki uing sabab geus dua poé teu balik", jawabna. Nu tadi nanya ngeluk tungkul. "Geura ngarit, anak sia acan nyatu!" ceuk embé bari molotot.

Komentar (107)

Iwan Hanjuang
ke heula komenna rek mikir heula, ngadagoan Jejen Jaelani War beh sarua.
Irman N Dimyatié
:"Haruuuh...! Ké urang dagoan heula sina ngarumpul deui nya, Ang. Hahaha... atuh kaburu aya embé bikang nyampeur."
Irman N Dimyatié
:"Heu..heu..heu aya alo Risma geuning. Mana koménna atuh, Néng?"
Rudi Riadi
hahaha...asa nembean maca fikmin ki haji nu jeprut model kieu. sukaaa sekali.
Irman N Dimyatié
Rudi Riadi:"Awalna mah seureus ieu téh, Ang. Ngan dina paragraf katilu naha jadi ngaléok kadinya. Uing gé teu ngarti héhéhé... Nuhun komnna. Meni mundel kieu yeuh hahaha..."
Rita Rosita
Kang Irman N Dimyatie, boa boa embe bikang teh nyamperkeun urang batawi, da eta we komen ge ngantosan nu sanes hahaha
Irman N Dimyatié
Téh Rita Rosita:"Ssst...! Ulah geruh, Téh. Mémang leres da... Kitu pisan hahaha..."
Rita Rosita
Moal bade jempe we hahaha...
EMAN BUDIMAN
hahaha... embe tea pedo elom hihihi...
Iwan Hanjuang
lah aya Is Tuning deuih, sok comel.!
Is Tuning
Kang Iwan Hanjuang mah sok kitu da ka uing téh. Enggal ngarit ih !
Rudianto Surya HS
, "Atuh paingan, naros jalma bogoh ka sato da jikanana embe, hahahaha :v :v :v . Kang Is Tuning asa teu acan ngomen eusi fikmin ieu teh. Xixixixi>"
Neneng Yatikurniati
Tuh nya, aya wae wawales kanggo nu sok popoyok téh.
Irman N Dimyatié
:"Halah...! kaburu wé apaleun, Téh Rita Rosita. Jaba aya Ang Is Tuning deuih. Urang Betawi bakal nyarékan ka uing geura..."
Irman N Dimyatié
Ang 'Eboed' Eman Budiman:"Tuh, nya ari nu tos ngaraosan mah bénten koménna. Pédo élom cenah hahaha... Cik..cik.. kumaha tah, Ang? Asa panasaran uingah."
Irman N Dimyatié
Ang Tom Hanjuang:"Sumpah, Ang. Uingah teu ngabéja-béja. Ngan ngaharéwos wungkul ka Ang Is Tuning. Sakitu!"
Rita Rosita
Hahaha siapkeun strategi biasana sok roko sanes pameperna teh gkgkgk..
Irman N Dimyatié
Ang Is Tuning:"Bantuan atuh ngaritna hahahaha..."
Irman N Dimyatié
Rudi:"Eta mah dalam rangka mapay katerangan meureun hahaha... Ari Ang Is Tuning mah tara ngomén biasana gé. Ngan sok nyieun fikmin dina fikmin. Geura kumaha yeuh tuluyna versi anjeunna."
Irman N Dimyatié
Neneng Yatikurniati:"Jalma nu sok popoyok mah sabenerna sok ngukur kana dirina. Mapandékeun batur ka dirina jiga kitu. Mun aya jalma nyebut 'bodo' ka batur, aslina mah nu nyarita téh jalma bodo. Sip, Néng. Nuhun surahanana."
Irman N Dimyatié
Téh Rita Rosita:"Tos disiapkeun Garcok sa-slop, Téh."
Rita Rosita
Tenaaaang tos disiapkeun sakedap deui ge mucunghuul sok geuraaa...
Atang Soeryana
Ngageleger pisan fikmin ieu mah... “Ceuk Uingah ari rumasa mah ulah sok nanya sagala, jadi we katohyan...” Atawa ngahaja kitu menta “legalitas” ka ustadz Utun? Nuhun pangeresa.
Irman N Dimyatié
:"Ngantosan bari waspada ieu gé, Téh. Paur aya popongkol kana punduk."
Irman N Dimyatié
:"Waduh, aya Ang Atang Soeryana. Damang, Ang? Heu..heu..heu... sapertosna nyuhunkeun légalitas ti masyarakat panginten."
Atang Soeryana
Pangèstu pangeresa... pangapunten ka kadang wargi, utamina ka pangersa Ang Irman N Dimyatiei, sim Uing mah kana fikmin tèh nembè tiasa macaan, ngajempolan, sakapeung ngomèn, da geuning barangjieun mah seuseut pisan Ang.
Irman N Dimyatié
:"Sok cobian heula, Ang. Tong ngémutan saé jeung henteuna. Nu penting mah ngetik wé sing rapih. Plot mah engké gé bakal kapendak nyalira. Kedah dicobian! Tong sieun lepat. Derrrr kadinyah! Diantos!"
Iwan Hanjuang
Mun teu salah carita Lutung Kasarung teh aya 64 seri jadi kari 50 deui bacaeun fikminer teh.. [kabooorrrrrrrr aya nu molotot]
Irman N Dimyatié
:"Waduh...!!!!" (bari nepak tarang)
Iwan Hanjuang
Hahahahahaha wew.. eh poho make wew.
Irman N Dimyatié
Ang Tom Hanjuang:"Tantangan nepi ka seri ka 64 ditarima ku uing. Du'akeun sing laksana." (bari ngahuleng... bisa moal nya???? Boa béakeun ideu)
Iwan Hanjuang
tong 64 , 20 weh geus top score..
Irman N Dimyatié
:"Mangkaning uingah geus nangtukeun téhnik sorangan. Téhnik nirciper alias Sipendul. Huruf awal dina paragraf kahiji dimimitian ku: L-A-L-A-K-O-N. Paragraf kadua kudu: L-U-T-U-N-G, jeung paragraf katilu kudu: K-A-S-A-R-U-N-G. Tuluuuuung....! Tuluuuung...!!!"
Irman N Dimyatié
:"Siap, Ang. Minimal 20 nya. Cak, ah! Pokona mah hayang dihadiahan ku Aang hahahaha..."
Iwan Hanjuang
Sip lah, der Yi didungakeun ku akang.
Irman N Dimyatié
:"Nuhun du'ana, Ang. Du'a lanceuk mah sok matih bin mujarab hehehehe..."
EMAN BUDIMAN
jih... info ti urang batawi Ang hihihi...
Irman N Dimyatié
Ang 'Eboed' Eman Budiman:"Uing ditantang sérial ieu minimal kudu nyampé 20. Malah mun bisa nyampé 64 séri. Du'akeun uing, Ang!"
EMAN BUDIMAN
percanten Ang Irman mah bakal tiasa, bujeng2 64 jigana 164 ge mampuh !!! Didoakeun ku sim uing, tong hilap mun tos tamat kedah numpeng :)
Irman N Dimyatié
:"Nuhun du'a sareng support-na, Ang. Numpeng? Siap!!! Dinten ieu téh keur numpeng. Padahal ka dieu atuh ka rorompok. Aya kénéh da. Si Bungsu meunang tugas ti sakolana kudu miluan lomba numpeng cenah héhéhéhé..."
EMAN BUDIMAN
hahaha teu kaci atuh eta mah Ang
Irman N Dimyatié
:"Enya urang numpeng deui waé atuh héhéhé..."
Irman N Dimyatié
:"Asa aya Ang Dadang Sutarjan. Mangga dipilih kangge dina KiSuta.com. Badé nu mana waé, nyanggakeun héhéhé..."
Dadang Sutarjan
Irman N Dimyatie: Asa katohyan, nembe pisan bade meredih kanggo ngeusian dongeng pasosore...hehehe. Jigana mah seri si utung mantes pami diberendelkeun dina dongeng pasosore. Hatur nuhun Ang...
Irman N Dimyatié
:"Hahaha... Nyanggakeun, Ang. Sadayana wé dimuat. Nuhun."
Irman N Dimyatié
:"Haturan Ang Prabu Godi Suwarna. Iraha badé ngariung téa téh? Tos teu kiat hoyong ngarumpul deui."
Godi Suwarna
:"Rencana mah sasih April. Ke cuang ramekeun deui, ang..."
Irman N Dimyatié
:"Diantos béwarana, Ang Prabu."
Kokom Komariah
Hoyong ngiringan ngariung. Murak tumpeng, abdi pembaca setia yeuh...he...he..
Irman N Dimyatié
Téh Kokom Komariah:"Hayu urang sareng miosna. Biasana mah nu ti Bandung sok sareng kana beus. Resep geura."
Kokom Komariah
Tipayun abdimah teu terang infona. Nuju mogok mikmin. Ayeunamah hoyong pisan.
Djamhur Ahmad
Tong aneh mun aya jelema gogorowokan : " Aya embe.......anakan embe........".
Irman N Dimyatié
Ang Djamhur Ahmad:"Uingah masih inget waktu keur leutik, taun 70-an, mun aya nu sirahna butak atawa dibutakan. Babaturanana sok patingcorowok bari dilagukeun, kieu ungkarana... duguléé... duguléé.. budak dugul ngawin embéé..."
Djamhur Ahmad
Eta maksadna.....duguléé... duguléé.. budak dugul .................. embéé. Atuh
Irman N Dimyatié
:"Hahahaha... atos pan tadi. Ngawin."
Djamhur Ahmad
he he .........= ngawin , ngawin mah teu murwakanti kedahna mah ........... nembe murwakanti........teu lila eta budak dugul teh gogorowokan bari atoh : " aya embe ankan embe....".
Djamhur Ahmad
he he .........= ngawin , ngawin mah teu murwakanti kedahna mah ........... nembe murwakanti........teu lila eta budak dugul teh gogorowokan bari atoh : " aya embe ankan embe....".
Irman N Dimyatié
:"Aya mahluk satengah embé satengah jelema. Indo meureun, Ang disebutna téh hahaha... Incu Domba maksadna mah."
Djamhur Ahmad
Maksadna kitu...sieun disebut " SARA"......
Irman N Dimyatié
:"SARA = S-akitu geus jelas awakna embé, sirahna jelema. A-ngger wé loba nu teu percaya yén éta téh hasil kerjasama antara jelema jeung embé. R-upana nu miluan méré saham ka sakadang embé téh lain saurang. "A-paaaaaa!" ceuk si mahluk ka sababaraha lalaki nu nyampeurkeun kana kandang."
Irman N Dimyatié
:"Asa can pernah dikomén ku Néng Liezbella Swanzen... héhéhé..."
Liezbella Swanzen
hayu atuh urang pernahkeun kang..heheh... atuda, sok sesah kumaha ngawitanna :D ...
Irman N Dimyatié
:"Ari ngawitan mah mémang sok sesah... saterasna mah bakal lancar héhéhé... Nuju sibuk mayunan persiapan UN nya?"
Liezbella Swanzen
sibuk wae puguh..hoyong ngiring ruang riung teh tara tiasa wae.. :( padahal meni sono hoyong parendak deui sareng nu sanesna...
Iwan Hanjuang
akang teu..
Liezbella Swanzen
wios kang Iwan Hanjuang, mah... :)
Iwan Hanjuang
jung we sorangan :3
Liezbella Swanzen
hahahaha.... :D
Iwan Hanjuang
Ogoan lah :p
Liezbella Swanzen
kang Irman N Dimyatie, ieu geura kang Iwan Hanjuang ngajak pasea.... :p
Teti Mardiana
Heuheuheu...
Irman N Dimyatié
Liezbella Swanzen:"Ang Tom mah adatna mémang kitu, Néng. Pasihan wae Jarcok. Bakal jempé hahaha..."
Irman N Dimyatié
Téh Teti Mardiana:"Wilujeng wayah kieu, Téh. Waas nya mun aya nu ngawin embé..."
Irman N Dimyatié
:"Diantosan ti kamari kénéh, Ang Ustad Nasrul Jatnika. Meni karék hol. Kamana waé, Ang?"
Nasrul Jatnika
Ajengan Irman N Dimyatie: "Hehehehe.. aya nu ngajak debat yeuh, Ang Ir. Jadi uing karek reureuh jam 2 subuh. Langsung ngusey maos buku deui. Parat tepikeun kaayeuna can sakerejep. Neang lapak mah, kuriak kaasikan..heuheuheu. Ayeuna rada nyalse."
Nasrul Jatnika
"Sapuk pisan kana eusining fikmin Ajengan Irman N Dimyatie. Jadi tukang mapatahan batur mah kudu weweg dijero heula. Karek ngabarasat ka luar. Tah, mun kitu moal endag kaanginan, moal mopo ka roroncodan. Heheheheh.. "
Cucu Unisah
Hahaha...teu dimana-teu dimana nya kang, nu nyusul mah sok bari popolotot...
Irman N Dimyatié
:"Masih keneh resep debat, Ang Ustad? Hahaha... uingah geus teu hayang kikituan deui ah. Cape hate. Komo debat masalah furu mah."
Irman N Dimyatié
Teh Cucu Unisah:"Tipayun tipopolotot henteu, Teh?"
Cucu Unisah
Tara abdi mah kang, pami nuju di kampus mah duka....gkgkgkgkgk
Nasrul Jatnika
"Nyaeta, debat jeung diri sorangan wae ieu mah Ajengan Irman N Dimyatie. Tepikeun ka gur-ger baloboran getih. Matak riweuh kana uteuk. Jeung teu dibere tunduh deuih, Ang Ir. Ateuh beuki panasaran. Mukaan kitab deui. Dipolototan kalah malik molototan. Hadeuh.. antukna dibedel katai ngora-ngorana. Alhamdulillah, ba'da subuh mah caang ieu teh, Ang Ir. Ayeuna iasa rada rineh. Heheheheheh.."
Irman N Dimyatié
:"Teu kabayang kumaha popolototna Téh Cucu Unisah...."
Irman N Dimyatié
Ang Ustad Nasrul Jatnika:"Saé tah upami kitu mah, Ang. Debat dina diri sorangan. Uingah ampir unggal usik kitu téh. Sip. Iraha ka Bandung téh? Cenah rék mampir ka uing."
Nasrul Jatnika
"Siap..Ajengan Irman N Dimyatie. Bari sakantenan ngaijazahkeun panemu ka Pangersa. Hoyong disurahan rada manjang upami nganjang teh. Matak milari waktos nu rada nyalse. Sigana ningali titik toong ti uingah, kedah mondok sagala. Sieun ngariweuhkeun Ajengan ieu teh..Hehehehehe.. :-D"
Cucu Unisah
Hahahaha....moal insya alloh abdi mah, kalm da abdi mah, terang buncunur we mastaka...
Irman N Dimyatié
:"Sip. Diantos pisan, Ang."
Irman N Dimyatié
:"Tah, geuning bijil ogé aslina hahaha... Sadiiiiis geuning, Si Tétéh!"
Cucu Unisah
Hahahaha...
Irman N Dimyatié
:"Asa aya Ang Jejen Jaelani War nonghol...."
Wan's Kurniawan
mani asa kaingetan kuieu Fikmin, Tatangga simuing diteang ku pamajikana ka tajug keur huruj tos 2 dinten, budakna gering parah hayang dibawa ka dokter.....Boa kajadian eta kapotret ku Kang Irman N Dimyatie
Irman N Dimyatié
:"Apanan dina film atanapi dina sinétron sok aya tulisan kieu; kejadian di dalam cerita ini hanyalah khayalan belaka. Kalau ada kemiripan nama, kejadian, maupun tokoh... itu hanyalah kebetulan belaka. Kitu tah, Ang."
Jejen Jaelani Wargadipura
Aya Kang, mung ieu eror bae, duka kunaon
Is Tuning
raribut bae, lain geura ngarit kaituh ! :p
Irawan
halaaaaaah geuning......
Irman N Dimyatié
Ang Jejen Jaelani War:"Gentos atuh modemna!"
Irman N Dimyatié
:"Bagéan saha tah nu ngaritna? Kumaha upami Cép Irawan Babéh Lova?"
Iwan Hanjuang
ganti ku sikat gigi..
Irman N Dimyatié
:"Naha lumpat kana sikat gigi, Ang Tom?"
Jejen Jaelani Wargadipura
heuheuheu...... jigana basa ngadamelna teu ngahaja, nungtun domba mandeurikeun, ari domba mundur, pas lempeng pisann.....
Jejen Jaelani Wargadipura
Sanes ku modem Kang, spedy, mung ieu pprogramna diacak-acak ku pun anak
Iwan Hanjuang
Jejen Jaelani War, coba dina Seting -Network Connecktions- propertis Yi
Jejen Jaelani Wargadipura
Alhamdulillah Kang, atos nembe di seting ulang deui...nuhun Kang Iwan Hanjuang
Iwan Hanjuang
Jejen Jaelani War, siip ah.
Irman N Dimyatié
Ang Jejen Jaelani War:"Tah, tos waras deui mah bakal getol deui ngomén téh."
Iwan Hanjuang
Jejen Jaelani War, saksi tah serial Lutung Kasarung tepi ka 20, mun teu 20 sunatan deui ku urang duaan, urang rejeng we bari dirangket.. gkgkgkgkgkgk
Jejen Jaelani Wargadipura
Ulah direjeng mending diborogod...hhahaha...
Irman N Dimyatié
:"Halah ciah...! Lanceuk uing nu duaan geus kompak kieu mah bahaya yeuh. Kudu jadi serial téh... Tulung... Tulung...!!!"