Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Duit Loba Pangabutuh Euweuh

Kénging Nining Sariningsih
Dipidangkeun dina lapak 27 Fébruari 2013 12:43:12

Boro-boro tanggal kolot, tanggal ngora gé, lokét téh tara pasesedek ku duit. Kasebutna mah boga gajih. Tapi, datang ka imah mah kari strukna wungkul. Geus dipaké masantrénkeun SK. Disimpen di imah mah bisi ku ngenget.

Sok nongtorogan. Karuhan teu boga duit. Béas geus hésé dikeduk. Nyetrékkeun gas, teu hurung. Uyah kari wadahna. Dulur kacilakaan. Nginjeum duit jang biaya rumah sakit.

Sakapeung sok humandeuar. Mikiran kahirupan. Kétang, sukur Alhamdulillah. Dibéré pirang-pirang kani'matan. Kurang naon deui? Imah, goréng-goréng gé tilu tingkat. Satingkat jang hayam. Satingkat jang kuring. Satingkat deui jang beurit. Momobilan rapang. 'Na palangdada. Hapé, teu tinggaleun ti batur. Bébé dakocan. Dahar teu weléh maké daging. Rék ngabohongan ni'mat nu mana deui? Batur mah nu medah-meduh harta, can tangtu ngarasa lugina. Komo tatangga mah. Loba harta gé, pasti keur bingung. Hayang ngajangkungan awak, ngarah sarua jeung monas.

Keur anteng ngahuhuleng. Di luar aya nu pupuntenan. Ah, sugan bé nu méré milik! Barang bray, dibuka! Pék téh...!