Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lain Fabel

Kénging Dedi Herdiana
Dipidangkeun dina lapak 23 Fébruari 2013 18:13:37

Awakna geus teu mangrupa, sabaraha cocogan panah keuna kana awakna. Sukuna ingkud, baloboran getih. Matana anu kénca nolol, ampir coplok. Tina ceulina ngaley getih lalambaran. Ceulina rumpung sabeulah. Eusi beuteungna ampir ngabudal keuna ku pakarang.
“Aya ku delekana kangaranan Jalma. Naha aing digunasika nepika kieu. Lepat naon abdi Gusti?.” Omong sakadang bagong bikang bari sesegrok, ungas ingus nyuruwuk mapay-mapay susukan, milipid gawir kebon eurih, ngararasakeun kanyeri anu pohara.
Wanci reup-reupan, geus teu tahan deui nahan kanyeri, sakadang bagong ngudupruk palebah mumunggang. Ras inget sababaraha waktu katukang, nalika jalma salembur éak-éakan moro manéhanana, nalika tingbelesatna panah tina gondéwa, nalika seuseukeut arit nyingkreng ceulina, nalika puhu awi digaplokeun kana huluna. “Emh, Gusti,, naha demi cap najis, nasib kuring kudu kieu?” cimatana ngeclak ninggang kalakay samoja. Pikirannana rus-ras ka anak-anakna anu beureum kénéh keur nganti manéhannana di pangbalikan. Les,,, jempé, ambekannana ngangsreg, nyawana ngalayang, ngapung, meulah poékna awang-awang.