Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Sasirih Endog

Kénging Nining Sariningsih
Dipidangkeun dina lapak 16 Fébruari 2013 20:51:13

"Nyai...! Lengèn dangdan tèh, ulah talangkè!" Ema nyauran ti pawon. Kuring gura-giru nyampeurkeun. Di pawon, nyampak Ema katut adi-adi, nu geus nyanghareupan sangu. Saalas sèwang. Di luhurna, nyèngclè gorèng endog hayam kampung. Sasirih.
"Tah, alas Silaing!" Ema nyodorkeun piring.
"Wah! Si Euceu mah, endogna gedè!" Si Bungsu mèndèlèng.
"Sarua waè, Sujang! Kop-kop geura ngahuap, lain kalah ningalian alas batur!" Ema ngagebès. Brak! Kabèhanana dalahar. Karasa nikmatna, najan deungeunna ngan sasirih endog.
"Ari Ema, teu tuang? Sanguna sèèp, nya!" Kuring nanya.
"Ema mah, wareg kènèh!"
Teu loba omong. Reg! Kuring eureun dahar. Sangu nu nyèsa 'na piring, diasongkeun ka Ema, "Ma, wareg. Sèèpkeun ku Ema!" Apal titatadi gè, Ema can tuang. Sab, sanguna èrèp.
"Keun wareg mah, jang engkè deui! Ema mah, can hayang." Dikeukeuhan gè, Ema teu kersaeun.
Salawè taun geus kalarung. Ayeuna, kuring ngagelendeng nu jadi anak. Nu jadi sabab, katingali miceun sangu jeung endog, kana tempat runtah. Cenah, bosen!