Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ngurek Belut

Kénging Dedi Herdiana
Dipidangkeun dina lapak 15 Fébruari 2013 19:44:08

Teu karasa ampir dua jam mapay-mapay situ Maruyungsari. Teu kaitung sabaraha puluh bancét geus jadi eupan. Paniatan ti imah mah arék ngurek, tamba kesel. Panon poé geus mayung ngulon, tikoro mani garing, hanaang pisan. Beubeunangan teu hiji-hiji acan. Di tengah situ aya pasir rada luhur saeutik, palebah mumuntukna aya saung leutik, tihangna déngdék sabeulah, butut-butut acan. hateupna pinuh ku areuy. Sagédéngeunana aya tangkal hanjuang beureum rada jangkung. Gék kuring diuk dina talupuhna. Hiliwir angin bangun kuni’mat pisan. Raéngna sora kuntul dina hunyuran taraté beuki atra waé, jarumeté balegér, tinggeleber néangan pacokeun. Golédag, kuring dina luhur talupuh saung. Bakating ku genah,reup, teu inget di bumi alam. Samar-samar, beuki lila, beuki katempo waragad mangkluk warna héjo, dedegna siga jalma, huluna ngampleh, potong, tina bahamna racleng bilatung, nyéréngéh ka kuring. Gebeg, kuring hudang. Gigisik, ngumpulkeun pangacian. Heuay. Teu kahaja, rét kana handapeun tangkal hanjuang aya batu, sidik aya ngarananan.