Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Élegi Kai Jeung Caladi

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 15 Fébruari 2013 19:28:06

Pasosoré. Hiliwir bawaning angin. Koléaaaang..pluk! Kalakay murag dina lahunan. Ngagurat tulisan. Unina. “Ki, widian kuring saanak-anak, ngiring ngagowok di dieu,” Nyai Caladi ménta ijin ka Ki Buyut Kai. “Bagéa, Nyai. Mangga sabetahna. Sakalian pangraksakeun kuring ti karaman hileud nu ngaganggu,” Ki Buyut Kai ngawalon. Gunem catur dua sobat, ngébréhkeun silih asih reujeung sasama. Isukna. Ajag mesin ngoréléngan Ki Buyut Kai. Huntu ranggéténg. Mata muncereng ngempurkeun amarah. Lima anak Caladi tingpurungkut ngayekyek. Kasima. Inghakna kasilep ku gerem ajag nu ngaweuhan.
Grrrhh...Crassh..! Kerekeeeek…!!! Ki Buyut Kai ngagoak! Jumarigjeug. Bru! Ngajurahroh teu mangga pulia, bareng jeung kocéak dengékna kalima anak caladi. Angin tuhur, ngaheruk banget sungkawa. Kaleungitan dua sobat, nu asa dulur pet ku hinis. Sono ka batur ocon sapopoé. Daun nu lempay tinggarupay. Wirahma perkusi caladi nu maranti. Kiwari. Di pilemburan. Taya sora barudak nu arulin bari kakawihan, “Suling aing, tulang maung. Ditroktokan ku..” Jep. Lagu buhun dumadak milu ngahiang diteureuy pajamanan.